Magazin

U Crnoj Gori leže već 30 dana, jedan smršao, druga neće da ustane zbog cene goriva

takmicenje-u-lezanju

U Crnoj Gori već punih mesec dana traje takmičenje u ležanju, zbog čega bi takmičari mogli ući u Ginisovu knjigu rekorda.

U selu Brezna nedaleko od Nikšića u Crnoj Gori odvija se takmičenje u ležanju, a od njih 21, koliko ih je bilo u početku, ostalo je petoro junaka.

Tri muškarca i dve devojke koje se bore za titulu „najveće lenčuge“ i nagradu od 1000 eura, a niko ne želi odustati sad kad je pobeda tako blizu, piše 24sedam.rs.

Oborili sve rekorde

– Ovo je zaista nezapamćeno. Svi rekordi su davno oboreni. Svaki od ovih pet takmičara koji pobedi to je i zaslužio. Niko ne želi da se sada preda, ovo je puno više od takmičenja u ležanju, ovo je prava psihološka igra.

Mi se trudimo da im zaista osiguramo najbolje uslove. Donosimo im hranu i piće, tu su i doktori koji vode brigu o njihovom zdravlju – rekao je Mićo Blagojević, idejni tvorac takmičeja.

Jedan učesnik smrša, druga se ne diže zbog cena goriva

Za ležače u Brezni čuo je čitav svet jer su brojni regionalni i svetski mediji popratili najbizarnije takmičenje u Europi.

– Sve je krenulo kako bi se našalili oko tih predrasuda da su Crnogorci lenčuge i da vole da leže, a evo to je sad takmičenje o kojem bruji celi svet. Brojne su anegdote ove godine koje će se dugo prepričavati – rekao je Blagojević.

– Jedan učesnik nam je čak i smršao nekoliko kilograma iako jede i leži. Otac jedne devojke dovezao joj je novi auto ispred ulaza u etno selo kako bi ustala i videla ga i završila takmičenje, ali ona je ipak rekla da se još ne da. Gorivo je poskupilo, bolje da ostane ležati – dodao je kroz smeh.

Jubilarna crnogorska olimpijada, takmičenje u ležanju zakazano za petak, pobednik osvaja 300 evra

23 Shares
Share via
Copy link