Srbija Vesti

Nagrađivani niški pijanista dobio spor protiv komšije koji ga je prijavio za buku

vladimir aćimović niš
Printscreen

Komšije i rođake ne možemo birati mudro zbori naš narod. Život u stambenoj zgradi zahteva priličan broj kompromisa, a većina ljudi koji žive u gradovima nema alternativni izbor. Ukoliko imamo sreće, komšiluk može biti pun razumevanja, spreman da pomogne i izađe u susret, a nekada nažalost sudbina dodeli komšiju iz pakla.

Nagrađivani niški pijanista Vladimir Aćimović dugo je strepeo da će njegov talenat, vredan trud i zalaganje postati predmet sudske osude zbog prijave netolerantnog komšije kojem je smetalo Vladimirovo često uvežbavanje zadatih kompozicija.

Prekršajni sud u Nišu saopštio je svoju odluku da talentovani pijanista nije kriv za narušavanje javnog reda i mira stanara. Dokazano je da, kako se navodi, da nije učinio delo za koje se tereti.

– Prekršajni sud u Nišu doneo je presudu kojom je oslobodio odgovornosti Vladimira Aćimovića iz Niša zbog sumnje da je dana 16.2.2020. iz svog stana u Nišu svirajući klavir, bukom remetio javni red i mir stanara zgrade u Ulici Bulevara Nikole Tesle br.55, jer nije dokazano da je učinio prekršaj za koji se tereti – saopšteno je iz Prekršajnog suda.

Presuda nije pravosnažna, te dodaju da okrivljeni i policija, koja je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, imaju pravo na žalbu Prekršajnom apelacionom sudu u roku od 8 dana.

Inače, slučaj “niškogbučnog klavira” stigao je i do predsednika Vučića i Ministarstava kulture i prosvete kojima je gonjeni pijanista pisao, prenose Južne vesti.

Nedavno je mladi pijanista izjavio i da ga ne brine kazna, već odnos prema klasičnoj muzici i kolegama muzičarima jer bi slučaj mogao da se koristi kao presedan protiv onih kojih vežbaju u svom domu.

Nagrađivani pijanista iz Niša završio na sudu kada ga je komšija prijavio za buku

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

32 Shares
Share via
Copy link