Beograd Vesti

Umetnik Andrej Josifovski Pijanista uhapšen zbog ispisivanja grafita lažnim snegom (VIDEO)

andrej josifovski pijanista
Andrej Josifovski Pijanista, foto: printscreen

Andreja Josifovskog Pijanistu, arhitektu i umetnika opkolila je i ispitala policija ispred Narodne Skupštine, nakon što je sneg-sprejom na ulazu zgrade napisao “Mama, kako to da su konji zajahali ljude?”.

U utorak, 5. decembra oko 14 časova Pijanistu su opkolila dva vozila sa policijskom rotacijom, a inspektori u civilu su obavili razgovor sa umetnikom, preneo je Blic.

Radomir Lazović, prvi na listi “Srbija protiv nasilja” na republičkim izborima, napisao je na Fejsbuku da je Josifovski grafit ispisao veštačkim snegom koji se lako i brzo skida.

On je dodao da je policija preko grafita prelepila karton.

Umetnik je od ranije poznat po otkrivanju eksponata širom Beograda, među kojima se ističe onaj na zimu od pre tri godine. Naime, Josifovski je ispred Skupštine Srbije izložio svetleći falus, visok oko četiri metara i osvetljen sa oko 1.500 lampica zlatne boje.

Simbolišući “raskoš i glamur rasvete na koju se novac baca, dok se deca leče SMS porukama”, Pijanista je izrazio svoje nezadovoljstvo postavkom koja je gledala direktno na Narodnu skupštinu.

Andrej Josifovski ispričao je ranije za “Blic” da su njegovi radovi izraz bunta, nezadovoljstva i borbe. I projektima koje je posvetio ekologiji apeluje i podiže svest o značaju reciklaže, skreće pažnju na probleme s deponijama, zagađenja vode…

– Sve je počelo slučajno. Svi moji radovi su izraz bunta, nezadovoljstva ili borbe. Tako su i ti radovi bili nešto što me tišti i što bih voleo da promenim – rekao je ranije za naš list.

Izvor: NIN

Na zgradi KCV ispisan uvredljiv grafit sa brojem telefona Zlatibora Lončara

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link