Magazin Srbija

Čopor svinja teroriše Crnu Travu, urnišu sve pred sobom, upadaju u portu crkve i vrtić

Foto: Rešetka

U opštini Crna Trava neobična banda danima teroroše meštane. Naime, svinje jednog od malo preostalih meštanina ove opštine, kreću se slobodno ulicama, po dvorištima i voćnjacima, uništavaju sve pred sobom. Neobični huligani su prijavljivani nadležnima ali od ovog problema svi okreću glavu.

Srba Radosavljević iz mahale Zlatanci već mesecima ima problem sa raspuštenim čoporom svinja koje mu uništavaju letinu i malinjak.

– Svi znaju u Crnoj Travi čije su to svinje, ali niko ne želi da se zamera vlasniku jer je, malo bi se reklo, nezgodan. Prijavljivao sam svim mogućim inspekcijama, ali nikom ništa. Svi tvrde da nisu nadležni, a jedan inspektor mis e čak smejao kada sam mu reko u čemu je problem – priča za Rešetku ovaj čovek.

Kaže da ne zna kako da se ratosilja “bede”.

– Sve su one sa minđušama na ušima, označene su, znamo čije su, ali ne možemo im ništa. Riljaju i uništavaju sve pred sovom. Jedino da ih ubijem, ali za to ću biti debelo kažnjen pred zakonom, onom istom koji mene ne želi da zaštiti od napasti – žali se Srba.

Krajem prošle godine te iste svinje su ušle i u crkvenu portu, na groblje, oborile ogradu vrtića i “preorale” travu i cveće na koje su naišle.

Ovo je objavljeno na zvaničnoj Facebook stranici Crkve Svetog Nikolaja čudotvorca iz Crne Trave gde se povela diskusija o tome.

Sugrađanin koji se sumnjiči da je vlasnik ovih svinja, i za kog se kaže da dobija redovnu subvenciju za njihovo čuvanje, i sam se javio u komentarima. Ne opovrgava da je on vlasnik ali daje nerazumljiva objašnjenja.

Javila se i Anita čijem se 75-togodišnjem ocu te iste svinje već napravile štetu u bašti i uništile posađeni krompir.

Ovaj kraj inače već dugo ima problem sa divljim svinjama, ali sada su dupli problemi – i sa domaćim životinjama.

Izvor: Rešetka

Mađarski predsednik cuga rakiju na -10, kolje svinje i živo ga zabole što se svet zgražava (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


134 Shares
134 Shares
Share via
Copy link