Film

Svetski filmovi snimani u Novom Sadu

Delimično zbog svuda poznate lepote, a delimično zbog jeftinijih troškova produkcije, Novi Sad je često „glumio“ istočno-evropske gradove u holivudskim filmovima. Pogledajte spisak svetskih filmskih ostvarenja u kojima je naš grad bio jedan od mesta snimanja.

The Journey of a Portrait

„Putovanje jednog porteta” je kratki TV film Michael Totha. Nakon što je na tavanu jedne starice pronađena slika čuvenog austrougarskog portretiste ekipa filma se zaputila kroz galerije i muzeje proveravajući njenu autentičnost.

Kelly’s Heroes

Kelly’s Heroes ponekad prevođen kao „Kelijevi junaci”, ponekad samo kao „Junaci”, a nekad i kao „Zlato za odvažne” je ratni film o grupi američkih vojnika koji prelaze na teritoriju nacističke Nemačke i pokušavaju da ukradu zalihe zlata.

kellys-heros

Rat i mir

Britanska adaptacija čuvenog Tolstojevog romana „Rat i mir” smatra se jednom od najboljih, i to ne samo zbog toga što naslovnu ulogu igra sir Entoni Hopkins.

rat-i-mir

The Raven

Kada se u Baltimoru pojavi serijski ubica inspirisan pesmama Edgara Alan Poa, mladi detektiv iz odeljenja za ubistva osim što mora da pokaže svoje istražiteljske sposobnosti mora i da zaviri u svet mračnog i genijalnog pesnika.

Trekkies 2

„Trekkies 2” je nastavak čuvenog dokumentarca o fanovima serije „Star Trek”. Dokumentarac pomalo ismeva zaluđenost koju stvara ova franšiza, ali to radi na simpatičan način.

trekkies-2

Intouchables 2

Nedavno su u Novom Sadu snimane i scene za nastavak jednog od najpopularnijih francuskih filmova, „Intouchables”. Filip je bogati kvadriplegičar koji je potpuno nezainteresovan za život i svoju okolinu, dok je Dres sitni kriminalac, koji nakon izlaska iz zatvora treba da nađe novi posao. Naravno, on se zapošljava kod Filipa. Onda počinju njihove avanture i doživljaji.

Janko Kanja

Pročitajte više zanimljivosti o Novom Sadu

 

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

104 Shares
104 Shares
Share via
Copy link