Magazin Poznati

Svetozar Cvetković o Magi Stefanović: „Sve najlepše o njoj urušilo se tim tragovima uboda“

margita
Foto: Printscreen

Glumac Svetozar Cvetković je u emisiji „Što sam tebi i tko sam sebi“ govorio o klavijaturistkinji EKV-a, Margiti Stefanović, s kojom je bio blizak prijatelj. Magi je umrla 2002. godine od posledica konzumiranja narkotika.

– Margita i ja smo bili jako bliski. Upoznao sam je kad sam ja imao 18, a ona 17 godina. Ona je svojom pojavom nosila nešto što niko nije nosio sa sobom. Nosila je jednu superiornu inteligenciju i praktično je od tada do kraja svog života bila deo mog života i deo saznanja o tome kako se jedan veliki talenat, jedan veliki um može potpuno urušiti pod uticajem sredine i jake hemije, ispričao je, prenosi Index.hr.

– Njen tragičan kraj je zaista nešto što bi se moglo opisati samo na filmu, a da ne bude previše neugodno ako to čovek ovako radi. Ja sam u svemu što sam radio pokušao da saznam nešto što se zove istina, što jesam saznao, što je bilo jako teško i bolno, s jedne strane. S druge strane, pokušavao sam da taj njen život ne ode totalno strmoglavo dole, ali u tome nisam uspevao, rekao je.

svetozar cvetković
Foto: Printscreen

Priznala mu je da je zavisnica

Dodao je da mu je u jednom trenutku otvoreno priznala da je zavisnica te da je uvek svirala s rukavima preko ruku.

– Ona je meni pokazala šake i ubode. O tome mi je i sada neprijatno da govorim, ali to je upozoravajuća činjenica i ako nekome mogu nešto da uputim iz toga jeste da se nešto što sam najlepše u životu doživeo, što se tiče bilo koje osobe s kojom sam bio blizak, potpuno urušilo s tim tragovima uboda, koji nisu postojali samo na šakama, nego i na njenim stopalima. Tome se zapravo nije video kraj, ispričao je.

Dodao je da zna da će mnogi njeni vršnjaci biti ljuti zato što je to ispričao, ali smatra da je dužan da upozori na to zlo.

– To je nešto što i danas najviše preti svim generacijama, koje iz adolescencije prelaze u period svojih stvarnih života i svoje stvarne budućnosti. Mislim da budućnost s tim ne postoji, objasnio je.

„Laknulo mi je“

Vest o Margitinoj smrti saznao je nakon što je odigrao predstavu Tajna crne ruke. Kolega mu je rekao da mu je neka devojka ostavila ceduljicu. Na njoj je pisalo: „Magi je umrla.“

– Najtragičnije osećanje koje sam imao u tome je to da je meni u tom trenutku laknulo jer sam sve vreme saosećao i osećao težinu tog života i načina na koji se odvijao. Ona je bila iz jedne umetničke, slobodarske i kreativne porodice.

Njihov stan je imao 50 kvadrata, a više od trećine tog stana zauzimao je koncertni klavir. Znači, iz svega toga je ona završila u jednoj garaži u Borči i odatle na Infektivnoj klinici u Beogradu i u Domu stare, gde je naprosto nestala. To je najtragičnija sudbina s kojom sam se ja susreo i s kojom sam bio jako blizak sve te godine, zaključio je.

Izvor: Index.hr

„Nemoj da plačeš, sve smo ovo znali“: Milan Mladenović poslednje trenutke proveo u njenom krilu

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link