Srbija Vesti

Sveće i cveće nakon jučerašnjeg pomena preminulim lekarima ekspresno pobacano u kamion gradske čistoće (VIDEO)

Sindikat lekara i farmaceuta održao je protest i omaž preminulim kolegama koji su položili živote u borbi protiv koronavirusa, juče ispred Vlade Srbije. Oni su minutom ćutanja, polaganjem venaca i paljenjem sveća odali počast nastradalima, a nadležne službe su, nedugo pošto se okupljeni narod razišao, sramno „očistile“ ulaz koji se odavno ne koristi .

Novinar Marko M. Dragoslavić objavio je snimak na Tviteru koji pokazuje kako radnici gradske čistoće po naredbi nadređenih bacaju ruže i sveće koje su građani i medicinari ostavili u znak sećanja na svoje saborce.

Ovaj gest gradske vlasti koja se sa nepoštovanjem i besramno odnosi prema životima preminulih, za koje su ne tako davno inicirali aplauze u 20 časova tokom policijskog časa, razjario je korisnike ove socijalne mreže koji su imali prilike da vide snimak.

Istog dana predsednik Vučić je uručivao ordenje zaslužnim građanima i očigledno podobnim lekarima, dok se u Nemanjinoj ulici održavao protestni skup okupljenih oko Sindikata lekara i farmaceuta.

U Srbiji je do sada, prema podacima Sindikata, preminulo 105 medicinskih radnika od posledice zaražavanja koronavirusom, što je mnogostruko veći broj od svih zemalja u regionu i Evropi.

Srbija odavno ima podeljeno društvo, a ovakvo postupanje taj jaz između podobnih i nepodobnih produbljuje iznad granice pristojnosti. Preminuli medicinari ovo ni po čemu nisu zaslužili. Ovo je velika sramota vrha gradske vlasti.

Protest medicinara: Minut ćutanja za 105 preminulih kolega i 6 zahteva državi

67 Shares
Share via
Copy link