Magazin Srbija

Tazbina iz Kruševca mu tražila da 9 meseci leži i glumi trudnoću, Beograđanin se izbezumio

Trudnoća
Foto: Pixabay / Boris Gonzales

Priča koji je otkrio Beograđanin je istinita jer je lično u njoj učestvovao.

Zapravo, smatra da je bio je žrtva ni manje ni više nego običaja kojih se vekovima niko ne pridržava. Sem familije njegove supruge što će otkriti odmah po venčanju.

Živeli zajedno posle studija u Beogradu

– Upoznali smo se na fakultetu i za vreme studiranja, ona je živela u Beogradu. Imali smo zajedničko društvo, tako da smo godinama bili prijatelji. Započeli smo vezu negde pred kraj studiranja i kao da sam odmah znao da će to biti – to. Počeli smo da živimo zajedno u Beogradu i sve je funkcionisalo kako treba-ispričao je mladi.

Par je odmah posle svadbe saznao da očekuje prinovu a umesto najlepše vesti to za junaka ove priče, postaje noćna mora.

– Bio sam presrećan, slavili smo dva dana, a onda je usledio šok. Žena mi je rekla da se nekada verovalo da je trudna žena potencijalna meta demona i zlih sila, a da bi se skrenulo to ‘zlo’ sa nje, ja moram da se pravim da sam ‘trudan’. Nikad čuo nisam za taj običaj! Mislio sam da se šali, a kada mi je detaljno objasnila šta moram da radim, ostao sam, doslovno, bez teksta – kaže Beograđanin i dodaje:

Mislio sam da će me terati da nosim jastuk u majici

– Nije mi bilo jasno kako da se pravim da sam trudan. Pomislio sam da će me naterati da nosim jastuk ispod majice, nisam mogao ni da slutim o čemu se radi. Žena mi je rekla da moram da ležim dok će me njena porodica čuvati, donositi mi hranu i da ne smem ništa da radim. Katastrofa! Taman kada sam pomislio da to treba da traje par dana, njena porodica mi je rekla da to mora da traje čitavih devet meseci. To bi značilo da moja žena mora da krije trudnoću, a na dan kada se porodi, ja prestajem sa svojom glumom. Ko to može da izdrži?

Ubrzo je otkrio da je zbog ove svađe bio spreman da se razvede.

– Moram da priznam da ja to nisam želeo da uradim. Odmah sam reagovao burno i rekao ženi, a ona je prenela svojoj porodici. Svi smo se sukobili i ja sam se spakovao i otišao za Beograd. Bilo je turbulentno, nisam želeo da se raziđemo jer čekamo dete, ali sam doslovno bio spreman da se razvedem. Bilo bi me blam da mi njeni roditelji donose hranu u krevet i da devet meseci ležim besposleno. Ne znam uopšte ko je izmislio takav običaj – zaključio je Beograđanin.

Izvor: Kurir

Svadbeni običaji koje bi i mladenci ukinuli: Kupovina mlade, pelješenje kuma, čitanje poklona na razglas

Luftika redakcija

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Kuvade, stari običaj. I sada svi, kao, padaju u nesvest. E, istraživačko novinarstvo, e, senzacionalizmi razni…

103 Shares
103 Shares
Share via
Copy link