Magazin Novi Sad

Mladoženja iz Novog Sada u kupovinu mlade krenuo kamionom (VIDEO)

Krajišnici veternik
Foto: Screenshot / Instagram / nsuzivo.rs

Jedan od najlepših dana u životu svakako je trenutak kada se u društvu naših najmilijih obavezujemo na večnu ljubav sa voljenom osobom, mada se čak i najhrabrijima dešava da im srce preskoči i obliju ih graške znoja pre nego što kažu sudbonosno „da“.

Pre samog čina venčanja i otpočinjanja svadbenog veselja, u Srbiji se praktikuju običaji koji su deo tradicije, poput odlaska po mladu i kupovine mlade, a neki od njih upražnjavaju se u modernijoj varijanti, u duhu današnjeg vremena.

Tako je u Veterniku, naselju pored Novog Sada poznatog po jagnjetini i krajiškim običajima, zabeležen nesvakidašnji prizor, kada se mladoženja odlučio da po mladu ode ni manje ni više nego – kamionom!

Dok su jezdili ka svojoj destinaciji, veseli momci su otpozdravljali prolaznike na ulici, a barjaktari, koji su se pridržavali za zadnji deo kabine kamiona, mahali su velikim srpskim zastavama.

Nadamo se da družina prethodno nije preterala sa rakijom, te da su stigli do mladine kuće u jednom komadu, a možemo samo da zamislimo koliko se buduća gospođa, ali i čitav komšiluk, iznenadio ovakvim originalnim načinom dolaska vesele ekipe.

Cela srpska svadba šmrče belo, baka se baš ne snalazi, ali i ne odbija (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
98 Shares
Share via
Copy link