Novi Sad

Supruga Bojana Pajtića ugledna je novosadska doktorka, gotovo da se ne pojavljuju zajedno u javnosti (FOTO)

pajtić
Foto: Preuzeto sa hellomagazin.rs

Bivšeg predsednika Pokrajinske vlade Vojvodine Bojana Pajtića ljudi uglavnom prepoznaju po dugogodišnjem političkom angažmanu. Drugima je poznat kao profesor na Pravnom fakultetu, a univerzitetskom karijerom može se pohvaliti i njegova supruga.

Vesna Pajtić je diplomirala na Medicinskom fakultetu, a specijalizovala je anesteziologiju.

Ostalo je zabeleženo da je bila prvi upravnik novosadskog Urgentnog centra, koji je otvoren 2010. godine, dok danas radi u Kliničkom centru, piše Hello.

vesna pajtić
Foto: Printscreen

Vesna i Bojan Pajtić nisu od parova koji se često pojavljuju u javnosti, zajedničkih fotografija skoro da nema u medijima, ali to ne umanjuje njihovu ljubav i bliskost. Štaviše, godinama uživaju u skladnom braku i posvećeni su roditelji dvojice sinova, Andreja i Stefana.

S obzirom na to da je otac Bojana Pajtića bio sveštenik, u njihovoj porodici poštuju se tradicionalni običaji, a podrazumeva se da se Božić, kao najradosniji hrišćanski praznik, obeležava u roditeljskoj kući u Senti.

‒ Na Badnje veče idemo u crkvu na večernje i paljenje badnjaka. U kuću se na Badnji dan unosi slama, a u svaki ćošak domaćin baca po orah. U slami se skrivaju pokloni za decu, što i nije baš običaj, ali deca tu potragu vole, kao dar od Božić Bate. Sinovima Andreju i Stefanu najomiljeniji deo je lomljenje česnice i neizvesnost u čijem će se parčetu naći sakriveni novčić. Posle večere, u ponoć, idemo na liturgiju, koja uključuje litiju oko centra grada ‒ ispričao je jednom prilikom Bojan Pajtić.

Izvor: Hello

Danas je prva dama Srbije, a malo ko zna čime se Tamara Vučić bavila pre udaje za predsednika

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link