Magazin Putovanja

Sigurna ženska luka: Na ovo ostrvo muškarcima je ulaz strogo zabranjen (FOTO)

supershe ostrvo

Smešteno uz obalu Finske u Baltičkom moru, ostrvo pod imenom SuperShe verovatno je jedan od najposebnijih na svetu. Ne zbog cene za sedmodnevni aranžman, pa čak ni zato što je ušuškan u čarobnom finskom arhipelagu. Ovo je ostrvo toliko posebno jer do njega ne može doći pola svetskog stanovništva, tačnije – nijedan muškarac!

Naime, pre nekoliko godina jedna je preduzetnica prodala svoju firmu i kupila ovaj mali komadić raja na Zemlji, s ciljem da stvori savršenu oazu isključivo za žene. Sve pripadnice lepšeg spola danas ovde mogu provesti nekoliko dana i posvetiti se sebi, svom telu, umu, duši…

Zajednica poznatija kao SuperShe, koja okuplja žene širom sveta kako bi jedna drugoj pomogle živeti zdrave, osnažene živote, zamisao je Kristine Roth, koja je do pre nekoliko godina vodila konsultantski posao vredan više miliona evra. Odlučila je prodati svoju firmu kako bi isprobala nešto sasvim novo.

– Odlučila sam da svoju energiju želim usmeriti na nešto zabavno i nešto što me nadahnjuje i stvoriti mrežu jakih žena. Tako sam došla na ideju ostrva SuperShe. Želela sam ženama dati prostor da budu ono što jesu i uče jedna od druge, daleko od spoljnog sveta – izjavila je prilikom pokretanja projekta ova uspešna žena o kojoj su pisali najuticajniji svetski mediji – The New York Times, Forbes, Lonely Planet, The Telegraph, Elle…

Od kako je pokrenut projekat 2018. godine, ostrvo je zaokupilo maštu žena širom sveta koje su prigrlile njegovu lepotu i samoću, koristeći ga kao lek za dušu i katalizator za kreativnost. Ovde na ovom stenovitom prostranstvu, ogrnutom borovom šumom, nalazi se zaštićeni prostor oslobođen od pritisaka svakodnevnog života u društvu kojim dominiraju muškarci.

– Naše SuperShe ostrvo je pomlađujući i siguran prostor gde žene mogu ponovo otkriti sebe i svoje želje. Mesto gde mogu biti svoje – kaže Roth. Vazduh na ovom ostrvu je jedan od najčistijih na svetu, obogaćen notama borovine koje mu daju prirodnu i osvježavajuću notu.

Na ostrvu će vas dočekati četiri prekrasne kabine elegantnog skandinavskog dizajna, udobni kreveti, moderna kuhinja, luksuzne kupaonice i kamini. Prozori su široki pa je prostor preplavljen gotovo stalnom sunčevom svetlošću tokom sezone, u periodu od maja do septembra.

Takođe, ovde možete pronaći različite sadržaje, uključujući mogućnost vežbanja joge, opremu za fitness, finske saune i spa-centar koji se prostire na 100 kvadratnih metara.

Aktivnosti su uglavnom usmerene na zdravlje i dobrobit žena, uključujući jogu, meditaciju i tečajeve kuhanja, kao i energičnije aktivnosti poput veslanja na dasci, kiteboardinga i plivanja. Za one koji više vole miran odmor među drvećem, postoje mogućnosti za traženje hrane u šumi, dok plaža sa zlatnim peskom nudi prostor za sunčanje. Savremene viseće mreže i prostori za odmaranje pozivaju posetiteljke da se sklupčaju uz dobru knjigu. Takođe je izvrsno mesto za ribolov.

Uprkos svojoj osamljenosti, ostrvo je lako dostupno s kopna – ili 30 minuta helikopterom ili sat i 20 minuta vožnje automobilom i brodom od međunarodnog aerodroma u Helsinkiju.

Izvor: Putni kofer

Srpski Tajland je oaza netaknute prirode gde će vam društvo praviti galebovi, patke i labudovi

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • А кад се Северна флота на Super She врати… Можда Руси пошаљу неки женски десант, могу они и то!

Share via
Copy link