Putovanja

Srpski Tajland je oaza netaknute prirode gde će vam društvo praviti galebovi, patke i labudovi

srpski tajland
Foto: Printscreen/Đorđe Radivojević

Tajlandsko ostrvo Ko-Čang vrlo dobro je poznato svim ozbiljnijim ljubiteljima egzotičnih letnjih destinacija.

Po svojoj lepoti i atraktivnosti ono stoji rame uz rame sa Puketom i Samuijem, ali je znatno manje komercijalno popularno. Neverovatne plaže i prirodne lepote – minus nesnosne gužve…

Još je manje poznato da i u Srbiji postoji ostrvce istog naziva, koje još zovemo i „srpski Tajland“, s obzirom da sa svojim „starijim bratom“ iz Tajlanda ima niz sličnosti.

Srpski Ko-Čang smestio se nadomak Sremskih Karlovaca, odakle se čamcem prebacite do ovog skrivenog raja koji već godinama odoleva najezdi turista.

Nakon samo desetak minuta vožnje čamcom po Dunavu stići ćete do ove neverovatne oaze netaknute prirode gde ćete uživati u pesku, vodi i neobičnom rečnom rastinju, a društvo će vam praviti galebovi, patke i labudovi.

Karlovačko ostrvo, Maldivi, Majmunsko ostrvo – sve su to različiti lokalni nazivi za ovaj egzotični sprud koji se na niskom vodostaju pojavljuje tačno preko puta Sremskih Karlovaca, a čija pitomost i lepota nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Stojanović (@marisa_st)

Na srpskom Ko-Čangu možete popiti kafu, pivo, hladan sok, ili uživati u palačnikama i mekikama. Ipak, na ostrvu postoji nekoliko pravila – poštujte vodu, vodite računa o svojoj bezbednosti i za sobom ne ostavlajte đubre i prljavštinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sladjana (@radosavljevic_sladja)

Sve u svemu, jedno predivno mesto sa kog se uživa i u zalasku Sunca. Oaza mira sa peščanom plažom i ni malo loša zamena za more u ovo čudno vreme.

IZVOR: zena.blic.rs

Najtoplije i najčistije jezero Evrope nalazi se u Srbiji i pravi je nebrušeni dijamant

Čitajte Luftiku na Google vestima

545 Shares
545 Shares
Share via
Copy link