Magazin Moda

Kćerke supermodela 90-ih nasledile lepotu od majki i vladaju pistama širom sveta (FOTO)

Supermodeli ćerke
Foto: Profimedia

Supermodeli su vedrili i oblačili svetskom scenom od kraja 70-ih, pa sve do početka novog milenijuma, a ove lepotice postale su prave pop ikone, bez kojih nijedan važan događaj nije mogao da prođe.

Kejt Mos, Sindi Kraford, Gvinet Paltrou, Hajdi Klum, Kristi Brinkli, Jolanda Hadid, Pet Klivlend i Vanesa Paradi samo su neka od dobro poznatih imena iz sveta modne industrije.

Međutim, u poslednje vreme zaštitna lica raznih luksuznih brendova postale su njihove lepe kćerke, koje su odlučile da krenu njihovim stopama i postanu neke od najtraženijih modela modernog doba, piše Index.

Kejt Mos i Lajla Grejs Mos Hek

20-godišnja Lajla Grejs Mos Hek je kćerka jedne od najslavnijih manekenki, Kejt Mos, i osnivača medijske kuće “Dazed Media”, Džefersona Heka.

Iako je još mlada, Lajla je već odradila niz visokoprofilnih manekenskih kampanja za brendove kao što su “Mark Džejkobs”, “Šanel” i “Miu Miu”, a pojavila se i na naslovnoj strani očevog časopisa “Dazed”.

Takođe je sa majkom prošetala na modnoj reviji “Fendi” tokom Nedelje visoke mode u Parizu, a danas je zaštitno lice Kelvin Klajna.

Kristi Brinkli i Sejlor Li Brinkli-Kuk

Sejlor Li Brinkli-Kuk je 24-godišnja kćerka Kristi Brinkli, uspešne manekenke iz 70-ih godina, koja je posebno bila poznata po tome što je tri puta zaredom bila na naslovnici časopisa o plivanju “Sports Illustrated”.

Izgleda da je Sejlor odlučila da sledi majčin put, budući da često na Instagramu objavljuje svoje fotografije u kupaćim kostimima.

Takođe je uz majku 2017. godine pozirala za “Sports Illustrated”, a zajedno su i prošetale pistom na Njujorškoj nedelji mode. Sejlor je u međuvremenu potpisala ugovor za “IMG Models”.

Sindi Kraford i Kaja Gerber

Sindi Kraford je živa legenda modne industrije. Proslavila se radeći komercijalne poslove, među kojima je najpoznatija njena kultna “Diet Pepsi” reklama, a takođe je bila zaštitno lice za Versaće.

Tokom 80-ih i 90-ih svrstavali su je u “velikih pet” supermodela, zajedno sa Naomi Kembel, Lindom Evanđelistom, Klaudijom Šifer, Kristi Tarlington i kasnije Stefani Sejmur.

Njena kćerka Kaja Gerber (21) nasledila je majčine gene, pa mnogi tvrde da izgledaju kao bliznakinje.

Kaja je takođe sarađivala sa brojnim brendovima kao što su “Kelvin Klajn”, “Mark Džejkobs”, “Sen Loran” i “Versaće”.

U januaru 2018. godine Kajin brat, Presli Gerber, pridružio joj se kao lice globalne reklamne kampanje Kelvin Klajn farmerica, a potom je iste godine prošetao pistom ne Nedelji muške mode u Parizu.

Hajdi Klum i Leni Klum

Nemačka manekenka i voditeljka “Project Runway-a”, Hajdi Klum poznata je po svojim plavim kovrdžama i licu supermodela, koje je “prenela” na svoju 18-godišnju kćerku Leni.

Leni je u januaru 2021. godine debitovala na modnoj pisti, tako što je otvorila Berlinsku nedelju mode, samo mesec dana nakon što se sa majkom pojavila na naslovnoj strani nemačkog “Voga”.

U međuvremenu je postala zaštitno lice mnogih brendova, a sa majkom je u najnovijoj kampanji, krajem prošle godine, pozirala u donjem rublju za “Intimisimi”.

Jolanda Hadid, Bela Hadid i  Điđi Hadid

Jolanda Hadid započela je svoju karijeru kao mlada manekenka, nakon što je otišla iz Holandije u Njujork. Potom se udala za Mohameda Hadida, a kasnije i za Dejvida Fostera.

Njene kćerke, Điđi i Bela, koje su potpisale ugovor s “IMG Models-om”, danas su jedne od najpoznatijih i najtraženijih manekenki na svetu.

Inače, Bela je 2019. godine proglašena za najlepšu ženu na svetu. Mere njenog lica 94.35 odsto odgovaraju “zlatnom rezu”, meri koja predstavlja fizičko savršenstvo. Magazin “GQ” takođe ju je proglasio ženom sa najviše stila.

Gvinet Paltrou i Epl Martin

Iako je Gvinet svetsku slavu stekla kao glumica, a ne manekenka, njena 18-godišnja kćerka Epl, koju je dobila u braku sa pevačem “Coldplay-a”, Krisom Martinom, polako postaje jedno od najtraženijih lica u svetu modelinga.

Tu sudbinu joj je prorekao slavni Karl Lagerfeld kada je imala samo četiri godine, koji je rekao da će plavokosa devojčica krupnih očiju jednog dana postati “Šanelova devojka”.

To se nedavno donekle i obistinilo, budući da je Epl sedela u prvom redu na njihovoj reviji visoke mode, od glave do pete odevena u “Šanel”.

Vanesa Paradi i Lili-Rouz Dep

Vanesa Paradi je bila pevačica i filmska zvezda pre nego što se posvetila modi. Na naslovnici pariskog “Voga” se pojavila 1991. godine, kada je postala i ambasadorka “Šanela”. Od tada je zaštitno lice brojnih kampanja.

Njena kćerka Lili-Rouz (23), koju je dobila sa slavnim Džoni Depom, takođe je miljenica mode, a bila je i muza Karla Lagerfelda.

Već je učestvovala na brojnim revijama i kampanjama, poput čuvenog “Šanela 5”, a takođe je počela da stvara ime i u glumačkom svetu, pošto je glumila u “Netflixovom” “Kralju”, a snimila je TV dramu “The Idol” s “The Weekndom”.

Pet Klivelend i Ana Klivelend

Jedna od najpoznatijih manekenki 60-ih i 70-ih godina, Pet Klivlend, bila je ujedno i jedna od prvih afroameričkih modela, koja je utrla put većoj zastupljenosti crnkinja na modnim pistama.

Pet je u svojoj karijeri bila zaštitno lice revija mnogih brendova, poput “Sen Lorena”, “Valentina” i drugih, a njena dramatična prisutnost na modnoj pisti takođe je doprinela teatralnosti dizajnera Tijerija Maglera.

Na njegovu reviju jesen/zima 1984. godine spustila se obešena o tavanicu, obučena poput Madone.

Njena kćerka Ana je takođe postala tražena manekenka, a od majke je nasledila i osećaj za modnu industriju. Tako se, na primer, za reviju Džeremija Skota jesen/zima 2016. godine, pojavila na modnoj pisti u haljini koja se doslovno pušila.

Mama i kćerka su 2021. godine zajedno pozirale za ugledni časopis “L’OFFICIEL”.

Izvor: Index

Bebu ostavili na zemlji ispred sirotišta, mislili da je prokleta a danas je supermodel

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link