Magazin

Superbaka iz Beograda je članica Mense, skija, vesla i savršen je dokaz da su godine samo broj

Mara Čabrić iz Beograda je prava superbaka.Ona pliva, trči, vesla, skija, vozi rolere. Govori nekoliko jezika, članica je Mense i jedna je od najpametnijih Beograđanki. Uz to je i diplomirani matematičar i specijalista za informacione tehnologije.

Danas je penzionerka i višestruka državna šampionka u veslanju u veteranskoj kategoriji. Mara je gostovala u jutarnjem programu TV Prva i govorila o svom životu.

Zdravlje dolazi iz glave

Na konstataciju voditeljke da je ova žena pravo čudo u Srbiji jer se njene vršnjakinje žale na bolove, a da se ona oseća kao devojčica, Mara odgovara da zdravlje dolazi iz glave.

“U stvari mi je jako žao što sam ja ovakav izuzetak za moju generaciju. To je tužno. Sport je divna stvar, ja uživam u sportu i čudi me zašto više žena mojih godina ne čine to isto?”, pita se Čabrić i dodaje: “Ne prestajemo da se bavimo sportom zato što starimo, nego starimo zato što prestajemo da se bavimo sportom.”

Prema njenim rečima, njene vršnjakinje se fizički ne osećaju dobro zato što su se zapustile i čovek mora celog života da bude aktivan u svakom smislu.

Fizički i mentalno organizam mora da se održava.

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

470 Shares
470 Shares
Share via
Copy link