Magazin

Direktoru subotičke bolnice zaplenjeno oružje i izrečena zabrana prilaska koleginici

Direktoru subotičke bolnice Slobodanu Puškaru 5. juna policija je oduzela lično naoružanja, a izrečena mu je i zabrana prilaska koleginici iz subotičke bolnice.

Kako piše portal Slobodna Subotica, Puškar je u Novom Sadu prvobitno podneo prijavu protiv koleginice iz Subotice, a nakon njenog saslušanja i činjenica koje je predočila policiji i tužilaštvu, u vezi postupanja direktora bolnice u kojoj je zaposlena, Puškaru je oduzeto lično naoružanje i izrečena mu je mera zabrane prilaska saslušanoj koleginici.

Zbog saslušanja u Novom Sadu, na koje je pozvan već sledećeg jutra nakon saslušanja prijavljene koleginice, Puškar se u subotičkoj bolnici pojavio tek posle 15 časova.

Nemanja Šarčević, predsednik Slobodnog grada, izjavio je da će se obratiti zaštitniku građana i tužilaštvu, zbog kritičnog stanja u koje je dovedena bolnica.

– Virus kovid 19 duboko je prodro u subotičku bolnicu. Zatvoreno je odeljenje ginekologije. Subotičanke se prvi put u istoriji porađaju u Somboru. Direktno im preti zaraza kovidom 19. Šef tog odeljenja u subotu je, na lični zahtev, prebačen u Kliničko-bolnički centar “Dragiša Mišović” u Beogradu.

Kolege svedoče da je danima pre toga imao klasične simptome kovida 19. Sve i da nije oboleo od tog virusa, a složićemo se svi da je velika verovatnoća da jeste, nesporno je bio bolestan. Lečen je ambulantno. Zabeleženo je da nije izolovan i da je čak uradio dva carska reza 27. maja. Mnogi svedoče da mu je i supruga bila bolesna, ali se to sada gura pod tepih.

Sada, kako stvari stoje, pokušavaju da krivicu za prodor virusa u bolnicu svale na sekretaricu odeljenja ginekologije.

Zašto je ginekolog, istaknuti član SNS-a, na lični zahtev upućen u Beograd, umesto kao ostali sugrađani u Novi Sad?

Ne smemo da dozvolimo da nas izmanipulišu, samo da bi sačuvali svoje fotelje i obezbedili predstojeće izbore. Bolesnom subotičkom lekaru želim što brži oporavak – izjavio je svojevremeno Nemanja Šarčević.

Šarčević dodaje da je stanje u subotičkoj bolnici i pre pojave virusa kovid 19 bilo loše.

Tokom vanrednog stanja medicinske sestre morale su od dva sata iza ponoći do šest ujutru da dežuraju ispred liftova, da neko “ne bi ušao” u bolnicu.

Šarčević kaže da je Puškar opsednut “ulascima” u bolnicu i da je postavio kamere na izlazima kako bi snimao kada lekari idu kući, jer ne veruje portirma.

– Mirsad Maljanović, načelnik odeljenja ortopedije i Puškarev zamenik, podneo je ostavku. Zašto se o tome ćuti? Zašto se ćuti o incidentu na kolegijumu, od pre nekoliko dana, kada se bliska Puškareva saradnica pobunila zbog elektivnog programa? Zašto neko ne kaže da je propisano radno vreme pripravnih lekara bilo od 7.30 do 14.42? Neka nam Puškar objasni da li je to normalno, da radno vreme traje do 14 časova i 42 minuta!

Mi u Subotici za direktora bolnice imamo opasnu osobu, sklonu oružju, koja je preko krajnjih granica personalizovala poverenu moć upravljanja ustanovom i upropastila ono što ranije garniture nisu. Propadanje subotičke bolnice moramo da zaustavimo zajedničkim snagama. Odgovornost za stanje u bolnici snose podjednako Puškar i gradonačelnik Bogdan Laban koji je odlučio da ćuti u političkom duetu sa njim, kako bi ga zaštitio nauštrb interesa zdravlja Subotičana. Obojica moraju da odgovaraju zbog toga! – poručuje Šarčević.

Upitan da li je upoznat sa oduzimanjem ličnog naoružanja Puškaru i zabranom prilaska koleginici iz Subotice, Šarčević je odgovorio da će svaka Subotičanka, koja se nađe na udaru agresije Slobodana Puškara iz Novog Sada, biti zaštićena na sve načine.

Koliko je tačno bogatstvo gradonačelnika Novog Sada, Subotice, Kikinde

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
53 Shares
Share via
Copy link