Magazin

MMA borac i bratanac poznatog srpskog trenera postao vođa opasne narko-bande u Španiji

stefan-milojevic
Foto: Facebook.com/stefan.milojevic

Nakon što je bivši fudbaler i MMA borac Stefan Milojević, inače bratanac Vladana Milojevića, uhapšen u Španiji, zbog sumnje da se nalazi na čelu opasne kriminalne grupe koja se bavi trgovinom i prodajom droge, niko nije mogao da pretpostavi da je reč o kompleksnoj šemi za rasturanje narkotika u toj zemlji.

Grupa je bila registrovana kao moto-klub, njeni članovi su svoje prve korake pravili na pragovima španskih i nemačkih bordela radeći kao obezbeđenje, da bi stigli do nivoa da poseduju policijsku opremu kojom, glumeći racije, pljačkaju suparničke grupe.

„United Tribune Nomads“

stefan-milojevic-2
Foto: Facebook/United Tribuns Nomads Spain

Kada je španska policija pokrenula 2020. godine veliku akciju u Španiji, protiv organizovane kriminalne grupe skrivene iza moto-kluba „United Tribune Nomads“, koja je inače zabranjena u više zemalja u Evropi zbog svoje brutalnosti i povezanosti sa kriminalnim radnjama, niko nije mogao ni da posumnja da će se među uhapšenima, i to u ulozi šefa kriminalne grupe, naći nekada talentovani i prespektivni fudbaler i MMA borac Stefan Milojević, inače bratanac bivšeg trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića i sin bivšeg Zvezdinog fudbalera Gorana Milojevića.

Španska policija je tada izvršila pretrese na 18 lokacija, a najpre su upali u predstavništvo ove organizacije u Palma de Majorki.

Privedeno je 12 osoba i to na različitim lokacijama u Španiji – Palma de Majorki, Taragoni, Valensiji i Barseloni.

Iako je baza klana bila Palma de Majorka, svoj uticaj su perspektivno širili ka Madriru, Barseloni, Taragoni, Valensiji, Tenerifima…

Otkriveno je da je grupa ugazila u kriminal direktno sa pragova španskih bordela gde su godinama radili na poslovima obezbeđenja.

Ovakva pozicija omogućila im je dobar upliv u špansko narko-tržište, tako da su svoj posao brzo širili.

Pored toga, članove „United Tribune Nomads“ bilo je moguće sresti i na ulazima u neke od najpoznatijih španskih klubova i diskoteka.

EUROPOL je saopštio da je grupa imala jasno razrađenu strukturu i podele među članovima, tako da je svako imao jasan zadatak, a zajedničko im je bilo to što su svi nastojali da promovišu pripadnost ovoj grupi noseći kožne prsluke i kaiševe za oznakom kluba.

Imali laboratoriju za proizvodnju ketamina, maskirali se u policajce

stefan-milojevic-4
Foto:EPA-EFE/CATI CLADERA

U velikoj akciji koju je španska policija pod okriljem EUROPOL-a sprovela januara 2020. godine privedeno je 16 osumnjičenih i kod njih su pronađeni brojni nedozvoljeni predmeti.

Locirana je i razbijena jedna laboratorija za proizvodnju ketamina u Španiji, sprečen je šverc 1,5 litara tečnog amfetamina, a oduzeti su kokain, marihuana, oružje, GPS lokatori, policijske uniforme za opremom…

Kako je pojašnjeno, grupa je toliko daleko otišla želeći da preuzme prevlast na španskom narko-tržištu, da su u svom posedstvu imali i policijske uniforme, značke i druge predmete koje policija koristi, da bi se maskirali u policajce i pravili racije drugim organizovanim kriminalnim grupama, kojima bi oduzimali drogu i oružje, zastrašivali, uništavali im imovinu i slično.

Udruženje zabranjeno širom EU

Udruženje United Tribune Nomads osnovano je u Nemačkoj kao bajkersko udruženje čiji su članovi, kako su sami opisali, bodibilderi i majstori borilačkih veština.

Najpre su se bavili poslovima obezbeđenja, potom je grupa počela da se širi po drugim evropskim državama, a paralelno sa tim, počeli su da deluju van zakonskih okvira.

U međuvremenu, grupa je zabranjena u Nemačkoj septembra 2022. godine.

Nakon hapšenja članova u Španiji, policija je objasnila da ovakve grupe koriste društvene mreže kao plodno tle za širenje svojih stavova i uverenja i vrbovanje novih članova.

„Profit koji je grupa ostvarivala korišćen je između ostalog i za finansiranje i pomanja desničarskih ekstremističkih grupa, neonacista i huligana“, saopštili su iz evropske policije.

Španski ogranak „United Tribuns Nomads“ ima podršku grupa iz Nemačke, Austrije, BiH, Bugarske, Danske, Francuske, Italije, Švajcarske, Tajlanda i iz Turske, i mnogi članovi su povezani sa organizovanim kriminalom.

Od perspektivnog fudbalera, do vođe bande

stefan-milojevic-3
Foto: Facebook/United Tribuns Nomads Spain

Kako je Stefan Milojević uspeo da u ovakvoj kriminalnoj organizaciji bude rukovodeći posebno je upitno imajući u vidu da je nekada slovio za perspektivnog sportistu koji potiče iz takve porodice.

Stefan je rođen u francuskom Brestu, čiji je dres tokom internacionalne karijere nosio njegov otac, premda je veći deo života proveo u Španiji.

U mlađim danima je igrao fudbal u beogradskim klubovima poput Teleoptik, Košice, BSK Borča i Bežanija, a potom je počeo da se bavi i borilačkim sportovima, tačnije MMA.

Pod istragom policije je bio i ranije, ali tada zbog marihuane. Priveden je zajedno sa članovima svoje grupe nakon što ih je policija duže vreme osmatrala i prisluškivala.

Njegov otac Goran Milojević je na Majorku došao u sezoni 91/92. iz Meride, a prethodno je igrao u Zvezdi. Jedan deo svoje profesionalne karijere proveo je i kao trener u klubu Atletiko Baleares u Španiji.

Zoran “El Serbio”, narko-bos sa hiljadu lica od ćelije napravio diskoteku, obilaze ga i elitne prostitutke iz Crne Gore

Čitajte Luftiku na Google vestima

34 Shares
Share via
Copy link