Magazin

Putin kakvog niste videli, sa dužom kosicom i u dizel treši šeta Finskom tokom raspada SSSR

putin
Printscreen

Vladimir Putin danas je ličnost koja deli svet na pola, a sve vezano za njegov profesionalan ili privatan život nalazi se u samom centru pažnje.

Finska državna televizija objavila je stari snimak ruskog predsednika Vladimira Putina koji je nastala prilikom njegove posete Finskoj ranih devedesetih godina prošlog veka.

Putin na snimku nosi kombinezon, a kosa mu je duža nego što smo navikli od njega. Nastao je 1. maja, na Međunarodni praznik rada, nedugo nakon što je Putin, koji je tada imao 40 godina i bio je obaveštajac KGB-a, postao savetnik Anatolija Sobčaka, tadašnjeg gradonačelnika Sankt Peterburga.

Na videu Putin i Sobčak igraju stoni tenis protiv gradonačelnikovih čuvara. U jednom trenutku Putin se nasmeši, a takođe se više puta počeše po vratu.

Ekipa se kasnije zaputila u ribolov. Čini se da je Putin celo vreme svestan da ga snimaju, pa često okreće leđa kameri. Ostali viču prema obali.

Na povratku s ribolova na snimku se vidi Ljudmila, tadašnja Putinova supruga, kako vadi štuku. Vide se i njihove ćerke Marija i Katerina. Tokom izleta Putin se okušao i u pikadu.

Sve se odigravalo u vili koja pripada finskoj firmi „Thomesto“ koja je uvozila drvnu građu iz Finske.

Putin se vratio u Lenjigrad, odnosno današnji Sankt Peterburg 1990. godine nakon što je pet godina proveo kao obaveštajac sovjetske tajne službe u Drezdenu. Pridružio se timu Sobčaka i postao šef odbora za spoljne odnose, odgovoran za trgovinske poslove i strana ulaganja.

Iz tog razdoblja datiraju prve optužbe protiv Putina zbog korupcije. Vladimir Putin tvrdio je da je napustio KGB u avgustu 1991. godine iz protesta zbog neuspelog pokušaja puča zbog Mihaila Gorbačova.

– Putinu se niste mogli približiti, da zajedno uz piće popričate o ženama i životu. Nije pio alkohol i nije pušio, imao je čvrst stav – ispričao je izvor koji je bio sa njim u Finskoj.

Prema finskom izvoru, Putin u vili nije puno pričao.

Ipak, seća se da je postavio jedno pitanje:

– Šta bi se dogodilo kad bi milion ipo Rusa prešlo granicu s Finskom?.

U to vreme, u Rusiji je vladala nestašica hrane i osnovnih namirnica.

Izvor: Nova.rs

Jednu stvar Putin nikada ne prašta: Ovako je ruski predsednik govorio o izdaji (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link