Magazin Svet

Natovario stari auto, krenuo put Turske i postao simbol solidarnosti! (FOTO)

auto-turska-stvari-pomoc
Foto: Twitter

Društvenim mrežama širi se dirljiva fotografija jednog Azerbajdžanca koji je svoj stari trošni auto nakrcao stvarima i krenuo pomoći zemljotresima razorenoj Turskoj.

U razornim zemljotresima u Turskoj život je izgubilo više od 17 hiljada ljudi, a povređeno je više od 53 hiljade ljudi. Brojke i dalje rastu, a humanitarna kriza sve više eskalira. Prva zemlja koja je Turskoj pritekla u pomoć bio je Azerbajdžan, iz kog su krenuli spasilački timovi, a ljudi su se organizovali i počeli slati pomoć.

Iz trošne kuće u razorenu Tursku

Jedan od njih je Server Beşirli koji je sa svojim bratom İmamverdijem Beşirlijem svoj stari automobil napunio stvarima i iz svoje trošne kuće u Bakuu krenuo prema Turskoj, piše Index.

– I mi smo doživeli ovu katastrofu. Bilo je žena bez odeće i obuće. I mi smo doživeli taj period, znamo taj osećaj. Nismo samo mi pomogli nego i ostali Azerbajdžanci, pomažu čak i oni koji žive u drugim zemljama. Bio sam svedok jedne situacije kada je devojka došla, skinula kaput i dala ga u humanitarne svrhe – rekao je.

Njegov plemeniti čin dirnuo je brojne ljude, naročito nakon saznanja u kakvim uslovima i sam živi, a mnogi su komentarisali da su uvek najsolidarniji oni koji imaju najmanje.

Fotografija je postala simbol solidarnosti i zajedništva, a samo na Twitteru prikazana je tri miliona puta i podeljena gotovo dve hiljade puta, pa je tako oborila rekord u deljenju na društvenim mrežama.

“Izvuci me odavde, biću tvoja sluškinja”: Potresne reči devojčice zatrpane u Siriji

Čitajte Luftiku na Google vestima

3.8K Shares
3.8K Shares
Share via
Copy link