Lifestyle Beograd Magazin

Starbaks dolazi u Srbiju

Čuvena američka kafeterija Starbaks uskoro stiže u Srbiji. Najveći operater restorana u centralnoj Evropi, Amrest holdings planira da ove godine Starbaks dovede i u našu zemlju, a očekuje se da se to desi do kraja ove godine u Beogradu.

„Prvi Starbaks lokal biće otvoren u toku ove godine u Beogradu, gradu sa dugogodišnjom tradicijom uživanja u kafi. Amrest je vodeći operater Starbaks kafea u regionu centralne Evrope, a Srbija predstavlja najnovije tržište na kome ova kompanija otvara prvi lokal“, navodi se u saopštenju te kompanije.

Predsednik za Starbaks u kompaniji Amrest Adam Mularuk izjavio je da mu je veoma drago što će kroz otvaranje prvog lokala u Beogradu ta kompanija biti u stanju da gostima u Srbiji ponudi „jedinstveno Starbaks iskustvo“.

Kafa sa čokoladom povećava raspon pažnje

„Ova zemlja ima bogatu kulturu kafe i unapred se radujemo što postajemo njen deo, te što ćemo posetiocima pružiti mesto gde će moći da uživaju u kvalitetnoj kafi i otkriju našu strast“, rekao je Mularuk.

Kompanija Amrest koja je prvi lokal otvorila u Pragu 2008. godine, sada ima od 300 Starbaks kafeterija u Poljskoj, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Starbaks, osnovan 1971. godine u Sijetlu, u SAD, ima više od 28.000 lokala širom sveta i smatra se najvećom svetskom firmom za prženje i prodaju specijalne kafe.

Top 10 najskupljih kafa na svetu

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

57 Shares
Share via
Copy link