Magazin

Štićenike staračkog doma trovao lekovima za stoku i to vešto prikrivao

Vladica Stanojević, direktor Zavoda za smeštaj odraslih lica “Male pčelice”, lišen je slobode zbog sumnje da je u lečenju štićenika pomenute ustanove koristio nedozvoljena sredstva i to prikrivao.

Osim Stanojevića uhapšena je i doktorka pomenute ustanove, pod optužbom za nesavesno lečenje starijih osoba.

Policija je dobila prijavu o ovom krivičnom delu koje se stavlja na teret Stojanoviću i brzo ga lišila slobode.

U Zavodu za smeštaj odraslih lica “Male pčelice” pojavila se šuga i mnogi štićenici su oboleli od ove zaraze. Međutim pojavu šuge u svom objektu direktor Stanojević pokušao je da prikrije tako što je doktorki Zavoda izdao naređenje da obolele leči lekom “Medimectin”.

Lek “Medimectin” namenjen je za stoku, kao što su goveda, ovce, svinje i prema uputstvima ovog leka on se daje kod pojave vaški, šuge, problema sa plućima i slično. Međutim taj lek ne sme nikako da se daje ljudima, jer je opasan po njihovo zdravlje.

Odmah po dobijanju prijave policija je uhapsila doktorku koja je ovako “lečila” ljude kao i direktora Vladicu Stanojevića, javljaju Novosti.

Stanojeviću se pored ovog dela na teret stavljaju i razne finansijske mahinacije, kojima je bio sklon kao direktor Zavoda za smeštaj odraslih lica “Male pčelice”.

Surova strana švedskog modela: Naredbe da se stariji ne šalju u bolnicu

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

98 Shares
Share via
Copy link