Balkan

Šta su Bosanci najviše pretraživali na Google-u 2023?

google pretraživanje
Foto: TNT group

Na temelju pretraživanja tokom 2023. godine, Google je objavio popis najtraženijih pojmova koji pruža jedinstveni uvid u najpopularnije trendove.

Mnogo više nego lani traži se online trgovina, pojedini brendovi nameštaja, kozmetike, ali i mediji.

Google je izbacio statistiku najpretraživanijih pojmova za tekuću godinu, a najzanimljivije podatke daje kategorija pretraga u porastu (rising search).

Vaktija 2023.

Pretrage u porastu su termini koji su traženi s ključnom reči koji su imali najznačajniji rast obima u traženom periodu (u ovom slučaju jedna godina).

Na vrhu ove liste upita je popularni alat veštačke inteligencije – ChatGPT, zatim vaktija 2023, crkveni kalendar 2023. i pravoslavni kalendar.

Porast pretraga u BiH zabeležili su izrazi “balkan prenosi”,”Zadruga 6”, strim servis “RD Live”, “AliExpress”, ali i pojedine kladionice i sajtovi za objavljivanje osmrtnica.

Mnogo više nego lani traži se online trgovina, pojedini brendovi nameštaja, kozmetike, ali i mediji, piše Mondo.

Što se tiče sporta, više nego lani dominirao je tenis, pa su tako pojmovi u porastu “Vimbldon 2023” i “US Open”, zatim fudbalski klub “Al Nassr”, u kojem igra popularni fudbaler Kristijano Ronaldo.

Vremenska prognoza

Među serijama nastavio je da dominira “Južni vetar: Na granici”, ali i rijaliti emisije.

U temama koji su generalno najviše pretraživane iz BiH tokom ove godine (TOP pretrage) najčešće su pretrage vezane za vreme i prognozu vremena (weather) i ključne reči povezane sa nazivom Bosna i Hercegovina, ali i Sarajevo, Banja Luka, vesti…

Među najpopularnijim upitima za pretragu su “vreme”, Sarajevo, sve što se tiče “prognoze vremena” nazivi internet-portala, sportski rezultati, kladionice, google translate, ali i “Zadruga”.

Vikipedija objavila listu najposećenijih članaka u 2023. godini

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link