Lifestyle

Videli smo šta su Srbi najčešće guglali u 2018. i smorili smo se

Ne, nije serija „Jutro će promeniti sve“ iako se ona našla na listi. Za razliku od prošlogodišnjeg izveštaja najpretraživanijih termina, kada je na prvom mestu bila vremenska prognoza, Google nas je prilično šokirao rezultatima o najznačajnijim momentima i trendovima u Srbiji, javlja N1.

Građani Srbije su, u 2018. godini, na Google pretraživaču najčešće pretraživali rijaliti i serijske programe, kao i sportske događaje. Događaji kao što su Svetsko prvenstvo u fudbalu i fudbalska utakmica Zvezda – Liverpul najviše su zanimali građane u proteklih 12 meseci.

Veoma su popularne bile i pretrage aktuelnih televizijskih sadržaja, pre svega domaćih i stranih igranih serija, kao i rijaliti programa. Dakle, najčešći pojam koji smo u ovoj godini guglali bila je „Zadruga“. Vremenska prognoza sada ne zvuči tako loše, zar ne?

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji:

– Zadruga

– Nebojša Glogovac

– Svetsko prvenstvo

– Zvezda – Liverpul

– Ubice mog oca

– Istine i laži

– Južni vetar

– Beer Fest

– Evrovizija

– Zvezda – Napoli

Na listi najpretraživanijih događaja su: Svetsko prvenstvo, Zvezda – Liverpul, Beer Fest, Evrovizija, utakmica Zvezda – Napoli, Vimbldon, Uskrs, utakmice Srbija – Švajcarska i Srbija – Brazil, kao i Australian Open.

Lista najpretraživanijih serija:

– Ubice mog oca

– Istine i laži

– Jutro će promeniti sve

– Ćerke

– Pogrešan čovek

– Žigosani u reketu

– Povratak Lukasa

– Za mog sina

– Istanbulska nevesta

– Nemanjići – rađanje kraljevine

Najpretraživaniji sportisti su Milan Pavkov, Novak Đoković, Luka Modrić, Aleksandar Kolarov, Kevin Anderson, a na listi filmova koje su Srbi najviše guglali su „Južni vetar“, „Pedeset nijansi – oslobođeni“, „Venom“, „Deadpool 2“ i „Bohemian Rhapsody“.

Ko nema u vuglu, ima u Guglu: Šta najčešće pitamo internet

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

6 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap