Lifestyle

9 stvari koje NIKOME ne treba da poklanjate za slavu, praznike i rođendane

sns lebane proslava
Foto: infocentarjug.rs, ilustracija

Počela je sezona slava, a uskoro će stići i novogodišnji i božićni praznici. Vreme darivanja zna da izazove i glavobolju, jer ne znate šta bi mogli da kupite dragim osobama. Mi ćemo vam pomoći da skratite taj spisak.

Kad krenete u kupovinu darova  ne zaboravite da postoje stvari za koje se veruje da ne treba da im poklanjate, jer privlače negativnu energiju i neuspeh u život onog kojem ih poklanjate.

1. Oštri predmeti

Makaze, noževi i drugi oštri predmeti kao magnet privlače negativnu energiju. Možete ih kupovati sebi, ali kao poklon drugome, ipak ne, piše Still.

2. Ogledalo

Veruje se da je u ogledalima zarobljena magija i da ih zbog toga ne treba kupovati za poklon. Navodno, poklonjena ogledala donose nevolje u život onog ko ih dobije.

Stvari koje se ne bacaju iz kuće: Ako imate ovo, imate blagostanje!

3. Medicinski uređaji

Merače, masažere i kućne terapije ne treba ni kupovati ni prihvatati kao poklon, je se veruje da vam oni pogoršavaju zdravlje.

4. Posuđe

Ako želite da poklonite nekome šerpu ili šoljice, u svaki sud stavite po jedan novčić. Prazno posuđe donosi siromaštvo.

5. Sat

Kineski mudraci veruju da prihvatanje sata na poklon znači početak odbrojavanja do smrti. Takođe, veruju da poklonjen sat izaziva prekid odnosa ili udaljavanje.

Rođendanski pokloni koji će pokazati svu vašu kreativnost

6. Novčanik

Isto kao sa posuđem, ni novčanik se ne poklanja prazan. Ako poklonite prazan novčanik, privlačite siromaštvo ili gubitak novčanika, novca, dragocenosti…

7. Biseri

Veruje se da poklonjeni biseri donose bolesti i gubitke u kuću. Biseri su simbol suza siročića i udovica, i baš zato je verovanje o poklanjanju bisera i nastalo.

8. Šal ili marama

Donose nevolje i loše ljude u život onog koji dobija ovakav poklon.

9. Pažljivo s knjigama

Možete ih poklanjati prijateljima i rodbini, ali ne i suprugu / supruzi. Veruje se da ovaj poklon u braku može da privuče izdaju.

Bilo da ste sujeverni ili ne, kad kupujete poklon za dragu osobu, setite se jednog – ono što se daje iz čistog srca i ljubavi, ne može sa sobom da nosi nesreću!

Slava nije slava, ako nekome nije bilo neprijatno

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
473 Shares
473 Shares
Share via
Copy link