paraglajding-srbija-Goran-Djurkovic
Facebook/Goran Đurković
Vesti Novi Sad

Srpski paraglajderi apsolutni šampioni Evrope: 5 od 9 medalja!

Srpski paraglajding tim je u Litvaniji osvojio više od polovine medalja, na Evropskom prvenstvu u preciznom sletanju paraglajderom. Naša reprezentacija je pokazala apsloutnu nadmoć, zauzevši ekipno prvo mesto, u muškoj konkurenciji drugu i treću poziciju, a u ženskoj prvu i treću.

paraglajding-srbija-ivan-pavlov
Facebook/Ivan Pavlov

Titulu evropskog prvaka osvojio je tim Srbije, Goran Đurković je postao vicešampion Evrope u pojedinačnoj konkurenciji, dok je Ivan Pavlov osvojio treće mesto. U ženskoj konkurenciji Tamara Kostić postala je evropski šampion, dok je njena koleginica iz reprezentacije Milica Marinković osvojila treće mesto.

Pogledajte svetski GoPro klip snimljen u NS

Do poslednjeg dana takmičenja, vodila je ekipa Češke, ali je srpska reprezentacija na kraju uspela da nadoknadi sve zaostatke i ubedljivo trijumfuje. Delovi takmičenja bili su propraćeni kišom, a serije skokova su takmičari završavali i u pola deset uveče.

Naša reprezentacija je osvojila 5 od ukupno 9 medalja koliko se dodeljuje na prvenstvu (3 ekipno, 3 šenska konkurencija, 3 muška konkurencija).

Pogledajte jedan skok šampiona

Evo i sastava našeg tima: Goran Đurković (Vršac), Ivan Pavlov (Kanjiža), Dejan Valek (Novi Sad), Slobodan Maletić (Surčin), Dragan Popov (Vršac), Tamara Kostić (Vršac) i Milica Marinković (Beograd).

Evropsko prvenstvo u preciznom sletanju paraglajdingom održano je od 10. do 17. jula Paluknisu, nedaleko od Vilniusa, a učestvovale su ekipe iz 18 zemalja.

Pogledajte šta ovaj momak radi pod adrenalinom!

Luftika
Aleksandar Ivanišević

Aleksandar Ivanišević

Reporter lutalica iz XX veka. Konfliktna ličnost.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow