paraglajding-srbija-Goran-Djurkovic
Facebook/Goran Đurković
Vesti Novi Sad

Srpski paraglajderi apsolutni šampioni Evrope: 5 od 9 medalja!

Srpski paraglajding tim je u Litvaniji osvojio više od polovine medalja, na Evropskom prvenstvu u preciznom sletanju paraglajderom. Naša reprezentacija je pokazala apsloutnu nadmoć, zauzevši ekipno prvo mesto, u muškoj konkurenciji drugu i treću poziciju, a u ženskoj prvu i treću.

paraglajding-srbija-ivan-pavlov
Facebook/Ivan Pavlov

Titulu evropskog prvaka osvojio je tim Srbije, Goran Đurković je postao vicešampion Evrope u pojedinačnoj konkurenciji, dok je Ivan Pavlov osvojio treće mesto. U ženskoj konkurenciji Tamara Kostić postala je evropski šampion, dok je njena koleginica iz reprezentacije Milica Marinković osvojila treće mesto.

Pogledajte svetski GoPro klip snimljen u NS

Do poslednjeg dana takmičenja, vodila je ekipa Češke, ali je srpska reprezentacija na kraju uspela da nadoknadi sve zaostatke i ubedljivo trijumfuje. Delovi takmičenja bili su propraćeni kišom, a serije skokova su takmičari završavali i u pola deset uveče.

Naša reprezentacija je osvojila 5 od ukupno 9 medalja koliko se dodeljuje na prvenstvu (3 ekipno, 3 šenska konkurencija, 3 muška konkurencija).

Pogledajte jedan skok šampiona

Evo i sastava našeg tima: Goran Đurković (Vršac), Ivan Pavlov (Kanjiža), Dejan Valek (Novi Sad), Slobodan Maletić (Surčin), Dragan Popov (Vršac), Tamara Kostić (Vršac) i Milica Marinković (Beograd).

Evropsko prvenstvo u preciznom sletanju paraglajdingom održano je od 10. do 17. jula Paluknisu, nedaleko od Vilniusa, a učestvovale su ekipe iz 18 zemalja.

Pogledajte šta ovaj momak radi pod adrenalinom!

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share