Balkan Vesti

Autobus sa srpskim državljanima sleteo sa puta u Mađarskoj, 15 povređenih

hu
Foto: Police.hu

Težak udes dogodio se u subotu ujutru kada je autobus sa srpskim putnicima upao u jarak kod Kiškunhalasa u Mađarskoj.

Do saobraćajne nezgode je došlo jutros oko 5 sati kada je autobus, iz za sada nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku, a zatim se prevrnuo.

Od 55 putnika koliko ih je bilo u autbousu, čak 15 je povređeno, a među njima je i dvoje dece.

Hitna pomoć prevezla je odmah 12 povređenih u bolnicu, dok je troje zbrinula na licu mesta, javio je roviden.hu, a preneo Kurir.

Povređene iz autobusa izvlačili u vatrogasci.

N.Ć. vlasnik firme čiji je autobus sa putnicima iz Srbije u subotu ujutru sleteo sa puta u Mađarskoj, potvrdio je da je došlo do nesreće. Prema njegovim rečima u autobusu je bilo 55 putnika i svi su srpski državljani iz Beograda i Novog Sada.

Kako je potvrdio 35 putnika je nastavilo svoje putovanje dalje, dok su jedan vozač, kao i jedna žena zadržani u bolnici.

Neki od putnika vratili su se u Beograd.

– Koliko je meni poznato, nema teže povređenih, reč je o nagnječenjima i sličnim povredama – potvrdio je on za Nova.rs.

Uglješa S. (23) iz Kovačice bio je u autobusu kada je došlo do prevrtanja.

– Svi smo spavali u autobusu, ja sam bio u polusnu, čuo sam neko škripanje, kao da je uhvaćena ivica puta. Onda je krenulo prevrtanje. Stvarno su jako brzo došli vatrogasci i krenuli da izvlače povređene kroz šoferšajbnu – započeo je priču Uglješa.

Ubrzo su na licu mesta bili i Hitna pomoć i policija.

– Potom je krenuo uviđaj. Mi smo oko pola 7 svi već bili ispred autobusa. Vozači su, kako sam čuo, dobro. Sva sreća pa nije bilo mnogo povređenih, neki su na licu mesta zbrinuti, neki su prevezeni do bolnice – kazao je on.

Dodaje kako mu ništa neće pokvariti praznike te da je već na željenoj destinaciji.

– Nekolicina se vratila autobusom koji je došao po njih iz Subotice, a mi ostali smo nastavili putovanje ka Budimpešti novim autobusom – zaključio je.

Srpski turisti su inače juče krenuli iz Srbije za Budimpeštu, a plan je bio da se vrate 2. maja. Tokom putovanja planirano je da posete Sentandreju, tropikarijum, da krstare Dunavom i večeraju u čardi.

Prema dostupnim informacijama, na 2 km od mesta Kiškunhalas, autobus je prešao u suprotni smer, najverovatnije kako bi izbegao drugo vozilo, a potom se prevrnuo u punoj brzini.

Bahato Vučićevo kumče u dosijeu ima 84 saobraćajna prekršaja pre nego što mu je oduzet “Lambordžini”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
22 Shares
Share via
Copy link