Magazin Svet

Saobraćajac iz slupanog kamiona ukrao 180 kilograma sira pa dobio otkaz

saobraćajni policajac krađa sira otkaz nemačka
Foto: Pixabay

Pohlepa u životu dođe na naplatu kad-tad, a to je na svojoj koži najbolje osetio jedan saobraćajni policajac iz Nemačke, koji se polakomio kada je došao na uviđaj.

Naime, policajac je nakon saobraćajne nesreće ukrao iz kontejnera prevrnutog kamiona oko 180 kilograma čedar sira i zbog toga je ostao bez posla.

Viši upravni sud u nemačkoj pokrajini Porajnje-Falačka odbio je žalbu policajca, što znači da prvostepena presuda ostaje na snazi, prenosi Špigl.

U sudskoj presudi se navodi da je osuđeni policajac bio pripadnik saobraćajne policije koji je dobio zadatak da osigura mesto nesreće.

On se policijskim vozilom dovezao do oštećenog kamionskog kontejnera, a tamo je zatražio od radnika firme za raščišćavanje puta nakon udesa da mu preda nekoliko paketa sira, prenosi 021.rs.

„Ukrao je ukupno devet paketa sira, od kojih je svaki bio težak 20 kilograma, vrednosti oko 554 evra.

Okrivljeni je neke od paketa doneo u policijsku stanicu, a može se pretpostaviti da je nekoliko zadržao za sebe, za svoje prijatelje i rodbinu“, navodi se u sudskom saopštenju.

Policajac je u žalbi naveo da sir iz kamiona skoro ne vredi ništa i da je „želeo da ga spasi od uništenja“, ali sud je zauzeo stav da je muškarac počinio krađu dok je bio na dužnosti.

„Takvim ponašanjem okrivljeni je naneo veliku štetu ugledu nemačke policije“, ocenio je sud i dodao da nije bitna vrednost sira, s obzirom da je dužnost policajca da spreči krađu.

Izvor: 021.rs, Tanjug

Stjuardese dobile otkaz zbog rasističkog ispada, rugale se putnicima iz Kine (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link