Koronavirus Srbija

Otac preminuo od koronavirusa, majka hospitalizovana, a troje dece ostalo samo

Vranjanac N. A. preminuo je od posledica koronavirusa, da bi nakon tragedije i njegova supruga bila hospitalizovana.

Njihove troje dece ostalo je samo u porodičnoj kući u selu Suvi Dol, gde žive u strahu da se ni mama neće vratiti iz bolnice.

Meštani sela Suvi Dol kod Vranja gde ova porodica živi zabrinuti su za decu jer su sami kod kuće.

– Deca su dobra, ali su ipak sami izgubili su oca, sada im je i majka u bolnici. Rođaci im dostavljaju hranu i druge namirnice, ali je pitanje kako se oni osećaju – priča jedna od komšinica.

Članica Gradskog veća zadužena za socijalna pitanja Danijela Milosavljević kaže za „Novosti“ da je grad od prvog dana bio upućen u ceo slučaj i da deca nisu ostavljena sama, kako se spekuliše.

– Mi smo odmah znali da postoji mogućnost da deca ostanu sama. Centar za socijalni rad je kontaktiran, deca su stavljena pod starateljstvo centra koji neposredno vodi računa o njima. Rukovodilac službe je otišao i u neposrednom razgovoru procenio da je najbolje da deca ostanu u kući – kaže Milosavljević.

srpska porodica

Najstarije dete ima 16 godina, drugo dvoje 14 i 9.

Procenjeno je da je najstariji dečak sposoban da brine o drugo dvoje dece, ali se i dalje nad njima vrši kompletan nadzor.

Prvi test je pokazao da je majka dece negativna, ali drugi čiji rezultati su u petak veče poslati u Vranje pokazali su da je i ona zaražena virusom korona, zbog čega su i deca testirana.

Preminuli N.A.(45) iz Vranja bio je u kontaktu sa nultim pacijentom sudijom iz ovog grada kod koga je virus prvo potvrđen. Na žalost, ovaj mladi čovek kod koga je potvrđen virus izgubio je bitku zbog dijabetesa sa kojim se borio.

Par koji se venčao u Beogradu je simbol svega lepog na šta smo ovih dana zaboravili

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

313 Shares
313 Shares
Share via
Copy link