Lifestyle

10 divljih životinja sa kojima se predane srpske majke poistovećuju svaki dan

Majke su fascinantno adaptivna bića, sa gotovo kameleonskom prilagodljivošću. Svaka predana majka tokom samo jednog dana „preuzima kožu“ nekoliko pripadnika životinjskog sveta.

„Dokaze“ je sakupila Jelena Čobrenović, blogerka i pedagog.

1.

Ujutro ustajem kao lenjivac. Dakle – jedva, sporo, razvlačeći se kroz kuću.

2.

Dan započinjem kao hobotnica. To znaci da radim jedno deset stvari istovremeno- presvlačim oba deteta, spremam doručak, rasklanjam haos od prethodnog dana, pokušavam da odem u kupatilo, dodajem željene igračke…

3.

Kuvam kao flamingo. To podrazumeva da stojim pored sporeta na jednoj nozi, držeći bebu u rukama koju pridržavam tom dignutom nogom dok me starije dete vuce za onu nogu na kojoj stojim. Fantastična vezba za ravnotežu i koordinaciju, takodje odličan način za zatezanje zadnjice i nogu- provereno!

4.

Ricem kao lav. Prvo iz prikrajka posmatram haos u najavi i kad vidim da će doci do nereda dreknem tako da me čuju i u tri zgrade pored naše.

5.

Krijem se kao krtica. To znaci da se krijem u wc- u samo da bih imala 2 minuta mira, krijem se u sobi da bih sama sa sobom mogla da se presvučem, krijem se u kuhinji i krišom jedem slatkiše…

6.

Sedim kao gorila. Uglavnom sedim na podu i držim jedno dete u rukama dok me drugo dete jaše. Jedno dete mi cupa trepavice i zabija prst u nos a drugo skače po meni i zavlaci mi ruke u majcu hvatajući me za grudi. Da, faza! ?

7.

Kupam se kao foka. Kad dobijem taj luksuz da stignem do kade uskačem u nju sva srecna prskajući okolo.

8.

Umiljavam se kao mačka. Najčešće muzu, deci nema vajde. Pa stvarno mi trebaju bas te sandale iako su malo skuplje, toliko je prilika da ih nosim! A odljutice me ona žuta torba sa resama koja je sad hit. Sta da se radi, i meni treba neki ventil! ?

9.

Emotivna sam kao slon. Imam srce za sve a najviše za svoju decu pa ih po celi dan ljubim i mazim.

10.

Spavam kao sardina. To znaci na ivici kreveta u položaju na leđima sa rukama preko stomaka. Ne mrdam i ne dišem da se veličanstvo Beba/Dete ne probudi.

Eto tako. Mi žene smo čudo a kad smo majke tad smo kameleonski čudesne!

Priča Kraljevčanke koja ima desetoro dece i dva posla motivisaće i najgoreg pesimistu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

162 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap