Magazin Svet

Srpkinja sa ocem izvela istorijsku prevaru, ojadila Brazilku za 142 miliona € i nestala (FOTO/VIDEO)

srpkinja-brazil

Srpkinja Dijana Rosa Vuletić i njen otac Slavko Vuletić trenutno se nalaze u bekstvu i brazilska policija za njima traga.

Brazilka Sabin kol Bogisi (48) osumnjičena je da je sa Srpkinjom Dijanom Rosom Vuletić, koja se predstavljala kao vidovnjakinja, iznudila od svoje majke novac, umetnine i nakit u vrednosti od čak 142.42 miliona evra.

Fotografije Rose Vuletić i njenog oca Slavka objavila je brazilska policija i pozvala je sve koji ih prepoznaju ili negde vide da se jave.

Naime, policija u Rio de Žaneiru saopštila je da je njihova prevarantska akcija počela još 2020. godine kada je Sabin Kol Bogisi otišla kod svoje prijateljice Dijane i nagovarala je da njenoj majci kaže da joj ćerka boluje od neizlečive bolesti i da će uskoro umreti.

Dijana je pristala i staricu odvela u stan, gde je preko tarota tvrdila sudbinu mlade žene.

sabrin-kol-bogisi
FOTO: FACEBOOK, SABINE BOGHICI / DRUSTVENE MREZE

Žrtvu je potom odvela kod još nekoliko lažnih vidovnjaka koji su koristili informacije koje su dobili od njene ćerke Sabin. Gatare i „afrobrazilske sveštenice“ obmanjivale su staricu, a onda su joj ponudili i duhovno lečenje za velike svote novca.

– Pitali su staricu o njenoj imovini što je nju prvo uplašilo. Bila je suzdržana i nije želela o tome da priča – navodi delegat Gilbert da Kruz Ribier.

Dijana je odvela staricu kod trećeg vidovnjaka i proces se ponovio. Ovog puta starica je odala da ima imovinu, da živi u Avenidi Atlantika i da ima novac, nakit i umetnička dela i da može da plati da joj spasu ćerku.

Za samo nekoliko senasi, Vuletić je zaradila čak milion dolara.

Zarobili staricu

U mesecima koji su usledili, policija tvrdi da su osumnjičeni pretili Ženeviv, izgladnjavali je i držali je zatvorenu u kuću.

– Sabin i Dijana su potom počele da uzimaju umetnine iz staricine kuće trvdeći da su slike „proklete negativnom energijom“ – rekao je Žilberto Ribiero iz policije Ria de Žaneira.

Nakon gotovo godinu dana matretiranja, majka je uspela da pobegne i slučaj prijavi policiji koja je saopštila da je ukradeno 16 slika, uključujući i dela poznatih brazilskih umetnika, prenosi blic.rs.

Ukradena su, takođe, tri dela kultne modernističke slikarke Rarsile do Amaral, a policija je procenila da zajedno vrede oko 137,6 miliona dolara. Majbrednija slika, Sol Poente (Zalazeće sunce) Tarsile do Amaral, pronađena je ispod kreveta u jednom od domova vidovnjaka, a sa njom još deset ukradenih umetnina, tri slike pronađene su u Sao Paulu, dok su dve prodate u Buenos Ajresu.

Otac joj čuvao leđa

Inače, brazilska policija saopštila je da se Dijana nalazi u bekstvu zajedno sa svojim ocem Slavkom Vuletićem, jer je nisu pronašli na adresi na koju je prijavljena.

slavko-vuletic
FOTO: CIVIL POLICE OF RIO DE JANEIRO STATE / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

– Slavko je odrastao u Beogradu i do sada nekoliko puta je bio umešan u nedela svoje ćerke, a navodno, ovaj put je bio zadužen za čuvanje novca – navodi se.

Lažno predstavljanje, uvrede, pretnje…

Dijana Rosa Vuletić je dobro poznata brazilskim vlastima.

dijana-rosa-vuletic
FOTO: TWITTER / DRUSTVENE MREZE

Kako je saopšteno, ona je pod istragom zbog nekoliko drugih krivičnih dela, kao što su lažno predstavljanje, uvrede, pretnje…

Policija Ria de Žaneira i izveštaju iz oktobra 2021. godine navodi da je u to vreme bilo čak pet aktivnih istraga protiv nje.

– Nekoliko puta je privođena – navodi se.

Izvor: blic.rs

Lepotica ukrala 8 miliona evra, trebalo im 4 dana da shvate da su opljačkani

12 Shares
Share via
Copy link