Magazin Srbija

Gradonačelnica Sremske Mitrovice svečano otvorila dva školska toaleta od 23.000 evra

sremska-mitrovica-toalet
Foto: Sremska Mitrovica Info

Gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović, svečano je otvorila dva toaleta u Osnovnoj školi „Triva Vitasović – Lebarnik“ u Laćarku.

– Iz budžeta grada za dva toaleta (muški i ženski), u prizemlju škole, izdvojeno je 2.700.000 dinara (nešto više od 20.000 evra).

Gradonačelnica je adaptaciju toaleta izjednačila sa ulaganjem u obrazovanje. To je vrh obrazovnog sistema. Najavila je nastavak ulaganja u obrazovanje u Sremskoj Mitrovici – objavili su na Fejsbuk stranici Sremska Mitrovica info.

Sirmuminfo je pisao kako su gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić u sredu obišli radove koji su tokom zimskog raspusta izvedeni u više osnovnih škola.

Propratili su radove u tri škole; Mitrovačkoj gimnaziji, OŠ „Triva Vitasović Lebarnik” Laćarak i OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod” u Noćaju – a gradonačelnica Svetlana Milovanović tom prilikom je izjavila:

– Lokalna samouprava i dalje ulaže u obrazovanje u sve mitrovačke škole. Da podsetimo samo da je u školi u Martincima, takođe urađen toalet, kao i u Mitrovačkoj gimnaziji, kao i u školi u Noćaju, u školi u Laćarku, u „Pinkijevoj” školi urađena je unutrašnja stolarija, sala za fizičko u škli „Sveti Sava”, da ne spominjemo salu u školi „Jovan Popović” koja vredi 105 miliona dinara i evo već se radi, u Zasavici jedan evo kompletna rekonstrukcija cele škole – navela je ona osvrnuvši se šta je sve urađeno prošle godine.

Dodala je da će se sa ulaganjima nastaviti i ove godine:

– Nastavljamo i dalje da pratimo konkurse i ove godine, koji se upravo objavljuju u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje i da napomenem da smo u decembru mesecu konkurisali na konkursu Ministarstva prosvete i to za krov za školu „Jovan Jovanović Zmaj” u Martincima i za toalete u Sremskoj Rači – kazala je Milovanović i obratila se direktorima škola na teritoriji opštine Sremska Mitrovica:

– Pozivam sve direktore škola da nam se obrate da napravimo jedan zajednički plan i da nam ukažu na to šta je potrebno da se uradi u njihovoj školi. Naravno, ne smemo zaboraviti ni Predškolsku ustanovu „Pčelica” koja takođe ima svoje planove i svoje potrebe, tako da ćemo i za njih slati projekte na konkurse – istakla je gradonačelnica Svetlana Milovanović u zaključku.

Prema pisanju gorepomenutog portala renoviranje toaleta iznosilo je 2.783.000 dinara. Radovi su počeli 30. decembra prošle, a završeni 11. januara ove godine.

Smenjen mitrovački načelnik koji se sa SNS saborcem potukao oko ‘plena’

Stefan Savkić

komentara

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

576 Shares
576 Shares
Share via
Copy link