Srbija Vesti

U Sremskoj Mitrovici, osim vode, poskupele komunalne i usluge „Srem gasa“

protesti-u-sremskoj-mitrovici

Na poslednjoj, maratonskoj sednici Skupštine Grada, koja je trajala 16 sati, između ostalog, većinom odborničkih glasova, poskupele su usluge JKP „Komunalije“ i „Srem gasa“ za sedam odsto.

O nacrtu budžeta Grada za 2022.godinu, diskutovalo se skoro tri sata, najviše o planu poslovanja Javnih preduzeća, predlozima za povećanje zarada u istim, ali i predlozima za povećanje cena usluga.

– Kako da povećamo zarade, ako nemamo odakle? Lakonsko rešenje se našlo, te su cene usluga povećane za sedam odsto, upravo koliko iznosi i povećanje zarada – kaže Kristina Dragišić, odbornica opozicione GG „Grad za sve nas“, ironično se zahvalivši građanima koji su omogućili zaposlenima u javnim preduzećima “Komunalije”, “Vodovod”, “Srem gas” da ne osete skok cena od 20 i inflaciju od sedam odsto, mada će i njihovi džepovi biti plići za isti taj procenat.

– Sav teret krize se svaljuje na pleća građana, a vlast mora da brine o dobrobiti ljudi koji su im dali poverenje, a ne samo za uskostranačke interese – nadovezuje se Dragišić, ističući da su povećane i naknade za članove upravnih i nadzornih odbora.

Miloš Milenović, odbornik pomenute GG je rekao, između ostalog da do ovog povećanja cena ne bi došlo da su blagovremeno otpušteni svi fiktivno zaposleni po JP, a kojih ima preko 150.

-To su svi oni koji su zaposleni po stranačkoj liniji, dobijaju plate, a ne znaju ni gde im je radno mesto, niti iko od zaposlenih zna da ove osobe tu uopšte rade. To nisu zarade u visini minimalaca, već vrlo visoka primanja – napominje Milenović, dodajući da je reč o karijernim političarima u pokrajinskim i republičkim strukturama, kojima su pune floskule tipa “dobrobit svih građana našeg Grada”, “interes svih građana” i slično, koji podržavaju ovaj parazitski sistem jer su učestvovali u njegovom razrađivanju više od dvadeset godina.

Naprednjaci se u Sremskoj Mitrovici tuku među sobom, ali biju i građane

Svetlana Radivojević

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

44 Shares
Share via
Copy link