Srbija

Srednjoškolci iz Srbije osvojili 3 medalje na jednom od najprestižnijih svetskih takmičenja iz matematike

srednjoškolci matematika
Foto: Printscreen

Učenici tima iz Srbije osvojili su tri medalje na jednom od najprestižnijih svetskih takmičenja iz matematike za učenike srednjih škola, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Na 14. Rumunskom masteru u matematici u Bukureštu, ekipa Srbije je u sveukupnom plasmanu zauzela četvrto mesto u konkurenciji od 90 učenika iz 16 zemalja sveta na nadmetanju koje se održava od 27. februara do 4. marta.

Gvozden Lapčević i Mateja Vukelić osvojili su srebrne medalje, Vukašin Pantelić uzeo je bronzanu, dok je Aleksandar Višnjić dobio pohvalu, kao svi ostali učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, prenosi Danas.rs.

Pored nagrađenih učenika, sastavni deo ekipe Srbije činili su i učenici Andrija Živadinović iz Gimnazija „Svetozar Marković“ u Nišu i Vukašin Đinović, učenik Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada.

Tim Srbije na 14. Rumunskom masteru u matematici predvodili su dr Miljan Knežević i Miloš Milićev sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Učenici i profesori su zahvalili na pomoći prilikom organizovanja učešća i priprema za to veoma važno takmičenje Društu matematičara Srbije i rukovodstvu Matematičke gimnazije u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Izvor: Danas.rs

Učenik Karlovačke gimnazije, Marko Paunović, 1. na svetskom takmičenju iz engleskog

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
810 Shares
810 Shares
Share via
Copy link