Srbija Vesti

Učenik Karlovačke gimnazije, Marko Paunović, 1. na svetskom takmičenju iz engleskog

marko paunović
Foto: Printscreen

Učenik Karlovačke gimnazije, Marko Paunović, koji je maturirao u junu, osvojio je prvo mesto u najvišoj kategoriji svetskog takmičenja iz engleskog jezika „Hipo 2022“. Nakon preliminarne i polufinalne runde, preskočivši evropske kvalifikacije u Lidu di Jesolu u Italiji, plasirao se u finale takmičenja, saopštila je Karlovačka gimnazija, prenosi 021.rs.

Takmičenje je održano u Rimu 29. i 30. septembra, a od ukupno 65.000 učesnika iz 55 država u finalnoj rundi nadmetalo se oko 150 najboljih.

U izuzetno jakoj konkurenciji, Marko je uspeo da osvoji prvo mesto i zlatnu medalju u najvišoj kategoriji takmičenja „Hipo 5“.

Prema rečima organizatora, to je ujedno i najviši rezultat koji je dosad ostvaren na Hipo takmičenju.

Pet medalja za đake iz Srbije

Osnovci i srednjoškolci iz Srbije osvojili su pet medalja i grupno ostvarili najbolji rezultat na tom takmičenju. Kući su se vratili sa dva zlata, jednim srebrom i dve bronze.

Pored Marka Paunovića, prvo mesto osvojila je i Zara Zamurović, učenica OŠ „Đura Jakšić“ u Zrenjaninu i to u kategoriji „Hipo litl“. Srebro je u kategoriji „Hipo 2“ pripalo Iskri Malinić iz Beograda, dok su treće mesto zauzeli Lila Stanojević iz Beograda u kategoriji „Hipo 3“ i Ognjen Zindović takođe iz Beograda u kategoriji „Hipo 4“.

Takmičenje postoji od 2012. i svake godine se povećava broj učesnika.

Izvor: 021.rs

Mali genijalac Andrej (10) drugi na Svetskom šampionatu u mentalnom računanju

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

648 Shares
648 Shares
Share via
Copy link