Citati Magazin

Vučić brine, Bata Keramičar će da zameni pločice, a Neša Slina iz ćaletovog šteka vadi naoružanje

Čuveni srpski režiser Srđan Golubović dao je svoje viđenje alarmantnog stanja u svetu oko epidemije korona virusa. Na prvom mestu komentarisao je stav srpskih vlasti oko novonastale krize, imajući u vidu da je njegov sin Balša izložen visokom riziku od zaraze.

– Večeras su nam javili da tip koji drži časove plesa u osnovnoj školi u koju ide naš sin ima koronavirus. Danas je Balša u toj istoj sali imao fizičko, a večeras trening basketa – napisao je Golubović, a preneo portal Direktno.

On je potom dodao da verovatno nema razloga za brigu, jer „naši SNS stručnjaci drže stvari pod kontrolom“.

Srdjan Golubović fejsbuk

– Vučić jako brine, Doktor Smrt je uz njega. Bata Keramičar će da zameni pločice i parket, Neša Slina će iz ćaletovog šteka da mazne neko naoružanje da spali školu. Nema razloga za nerviranje, biće sve ok. Sve dok oni brinu o nama, apokalipsa nam je zagarantovana – istakao je režiser.

Nekoliko učenika čačanske gimnazije bilo je na proslavi rođendana gde se zatekla i osoba iz inostranstva koja je obolela od koronavirusa. Direktor preventivno odlučio da raspusti smenu i obavestio Ministarstvo prosvete. Za ovu školu, kao i za školu „Mika Petrović Alas“, ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je sankcije.

I tim povodom, reagovao je Srdan Golubović.

– Sada hoće da daju otkaz i to po hitnom postupku, direktorki koja je sinoć javila roditeljima da njihova deca danas ne dolaze u školu jer je učitelj plesa koji drži časove u školi zaražen koronavirusom. Isto se dešava i u Čačanskoj gimnaziji. Sinoć je direktorka Alasa pokušavala da kontaktira nadležne, ali joj se nisu javljali. Radno vreme im je valjda do 5. Danas se oglasio i ministar lično i traži sankcije za ovo dvoje ljudi. To dvoje hrabrih i časnih ljudi su krivi što su zaštitili zdravlje svojih učenika i njihovih roditelja. Krivi su što su postupili po svojoj savesti i profesionalnoj i ljudskoj etici.

srdjan golubovic facebook

Dok Vučić poziva na smirenost, naprednjak Bečić napunio kolica (FOTO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

77 Shares
Share via
Copy link