Vesti

Saslušana devojka koja je bivšeg direktora Dečjeg sela, Srđana Egića, prijavila za silovanje

Srđan Egić
Foto: RTV

Manekenka (21) koja je početkom marta prijavila bivšeg direktora Dečjeg sela, Srđana Egića, za silovanje, saslušana je u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Ona ima status posebno osetljivog svedoka.

Egiću je pritvor određen po tri osnova – opasnost od bekstva, uticaj na svedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela. Optuženi je satima iznosio svoju odbranu.

– Ona tvrdi da ju je pozvao u svoj stan, a da je ona pristala jer ju je ubedio da su svi lokali puni zbog Dana žena. Već nakon nekoliko minuta nasrnuo je na nju pod izgovorom da vode ljubav. Ona ga je odbila, ali on nije odustao te ju je silovao. Devojka je rekla da je uspela da pobegne iz stana i od prolaznika tražila pomoć, kaže sagovornik portala Blic blizak istrazi.

Odbrana

O tom slučaju oglasio se njegov advokat Goran Karadarević:

– Zamolio bih javnost, pre svega sredstva javnog informisanja da ne kršimo pretpostavku nevinosti moga klijenta. Ovo su osnovne odredbe Zakonika o krivičnom postupku i obavezuju sve da se pridržavaju ovog načela, u smislu obaveze suzdržavanja da se u javnosti na ovaj način povređuju prava osumnjičenog. Dakle sačekajmo rezultate barem prikupljanja dokaza pre nego što naškodimo časti i ugledu neke ličnosti. Ovo su osetljivi predmeti, gde se često i javnost isključuje iz postupka, rekao je advokat Karadarević.

Inače, Egić je diplomirani politikolog za međunarodne odnose, magistar i doktor ekonomskih nauka. Otac je dvoje dece.

Izvor: Blic.rs

Srđan Egić, bivši direktor Dečijeg Sela, osumnjičen za silovanje 21-godišnje devojke u Novom Sadu

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

31 Shares
Share via
Copy link