Novi Sad Vesti

Srđan Egić, bivši direktor Dečijeg Sela, osumnjičen za silovanje 21-godišnje devojke u Novom Sadu

Srđan Egić
Foto: RTV

Novosadski političar Srđan Egić (42) osumnjičen je da je 8. marta u svom stanu silovao 21-godišnju devojku.

Novosadska policija potvrdila je da je on uhapšen i da mu je određeno zadržavanje pre privođenja višem javnom tužiocu.

Srđan Egić je, kako Nova.rs saznaje, bivši direkor Doma za nezbrinutu decu u Sremskoj Kamenici „Dečije selo“. Pre te funkcije, on je bio i direktor Slobodne carinske zone Novi Sad do 2013. godine. Do danas bio je docent i gostujući profesor na većini privatnih novosadskih fakulteta.

Pored profesure, Egić  se bavio i edukacijom iz “liderstva, ljudskih resursa i vođenja organizacije”.

Prema navodima sa stranice “BizWizz” čiji je osnivač, Egić je nudio zainteresovanima kurs “poslovnog obrazovanja i razvoja” koje je lično držao za 4.000 dinara, a koji im je trebao pomoći u pisanju CV, odabira karijere i traženja posla, navodi Nova.rs.

Prema nezvaničnim saznanjima, devojka koja je Egića prijavila za silovanje došla je u Novi Sad upravo u potrazi za poslom.

Ona se 8. marta našla sa osumnjičenim u jednom lokalu, a potom su otišli i do stana gde ju je primorao na seksualne odnose. Nakon napastvovanja devojka je uspela da pobegne i na ulici zaustavi dostavljača hrane koji joj je pomogao i obavestio policiju o događaju.

– Devojka trvrdi da ju je pozvao u njegov stan, a da je ona pristala jer ju je ubedio da su svi lokali puni zbog Dana žena. Već nakon nekoliko minuta nasrnuo je na nju pod izgovorom da vode ljubav. Ona ga je odbila, ali on nije odustao te ju je silovao. Devojka je rekla da je uspela da pobegne iz stana i od prolaznika tražila pomoć – kaže  sagovornik Telegrafa blizak istrazi.

Inače, Egić je diplomirani politikolog za međunarodne odnose, magistar i doktor ekonomskih nauka.

Pored poslovnih dostignuća, u zvaničnoj biografiji osumnjičenog se navodi i da je “nosilac crnog pojasa u džudou”, kao i da je otac dve kćerke.

Bivši ugledni novosadski političar osumnjičen za silovanje, žrtvu spasao dostavljač hrane

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Tatin sin, kriminalac.
    Otac, ratni kriminalac, Vlasnik Lupusa.
    Srdjan ceo radni vek bio na grbaci poreskih obveznika po raznim funkcijama u vladi vojvodine, carini gde se nikad nije pojavljivao.
    Muljator…

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
331 Shares
331 Shares
Share via
Copy link