Magazin

Srđan u Americi od prodaje palačinki mesečno zaradi 6.000 $: „Radim samo tri dana, četiri odmaram na plaži“

srdjan-palacinke
Foto: Instagram/sd_creperie

Srđan Đokić (55) je kao dete otišao u Nemačku, u Minhenu se oženio, izgradio porodicu, odradio svoj radni vek, a onda odlučio da sve napusti u trenutku rastuće inflacije. Sreća ga je pogledala i, nakon kratkog vremena u Austriji, sada u Kaliforniji super živi baveći se svojim poslom iz snova – prodaje palačinke.

– Radio sam u perionici, međutim nju su kupili neki Egipćani. Kada su videli da dobijam 19 dolara po satu, rekli su mi da će od sada satnica biti 5 dolara manje. To mi je bio znak, neki „šut u du*e da pokrenem svoj biznis. I sve pare koje sam imao dao sam sve što mi treba za prodaju palačinki. Prvi dan prodao 4 palačinke, drugi dan 7 i sve je išlo na bolje.

Međutim baš kada se ponadao da mu posao ide odlično, došla je policija i pošto nije imao dozvolu, morao je da se pakuje.

– Međutim tu mi se približava jedna žena i kaže zašto ne ideš na plac gde svi stoje i prodaju. Ja je gledam, ne znam o čemu mi priča, ali otišao sam tamo. Izgurali su me kod wc-a, što se ispostavilo da kao dobro jer svi koji su išli do tamo i hteli su da kupe palačinke – objasnio je Srđan koji je od tada svakog dana morao da kupuje sve više materijala.

Danas kaže da zarađuje i do 6.000 dolara mesečno.

– Iskreno ja kod mene ne bih kupio palačinku, toliko je skupa. Prosečna sa bananom i nutelom je 12 dolara, a najskuplja 15 dolara. Ljudi mi daju 20 dolara i plus bakšiš. I uvek sam rasprodat – kaže Srđan, koji sad sebi daje i taj luksuz da radi samo tri dana nedeljno.

– Lep mi je život, nisam gladan, imam da kupim šta mi treba. Tri dana radim, četiri dana odmaram, dođem na plažu i odmaram. Svi me pitaju zašto radim samo tri dana, ali ja uvek kažem, da kad radim, radim od jutra do mraka. Mogu reći da radim 12 sati danima kada radim – rekao je Srđan za Jutjub kanal Dragan Rakonjac.

Nego, kakve su te palačinke? Recept, kako tvrdi, pored njega znaju još samo tri osobe.

– Recept koji koristim je velika tajna. Šta ide u smesu znaju još tri osobe iz društva pored mene. Brašno, mleko i jaja, ali tu ima još nekih drugih stvari – otkriva Srđan koji je neda

Mladi Amerikanac prezentovao Srbiju na TikToku: Obožavaju sport, mimove i vrhunsku klopu

Izvor: Nova.rs.

Share via
Copy link