Magazin

Srbina u Austriji zovu Gospodarom droge, on tvrdi da je sve stekao prodajom lopata

Srbi u Austriji na neverovatne načine zarađuju milione evre. Nedavno smo vam pisali o čistači Vesni i njenom sinu Draganu koji su radeći honorarno u Beču zaradili 2 miliona evra. Iz Austrije nam dolazi još jedna priča u kojoj glavnu ulogu imaju Srbi

Boban J, Saša J. i Darko T. naći će se ponovo na sudu u Austriji jer su optuženi da su prodali 523 kilograma marihuane i tako zaradili milione.

Njih trojica negiraju da imaju bilo kakve veze sa uzgojom i prodajom narkotika, a zanimljivo je da je Boban J. od ranije je poznat pravosudnim organima Austrije jer je bio osumnjičen da za šverc narkotika, ali je pušten iz pritvora posle šest meseci jer se istraga odvijala “sporo”.

Advokat Bobana J. podneo je početkom prošle godine zahtev da bude pušten iz pritvora u kom je završio zbog sumnje da je stvorio zločinačku organizaciju i krijumčario drogu.

Zahtev za puštanje iz pritvora zasnivao se na tome da je istekao šestomesečni pritvor, a prema pisanju Hojtea, reč je o 3,7 tona marihuane, sa kojom su on i njegov klan stekli 18,77 miliona evra.

“Gospodar droge”, kako ga nazivaju austrijski mediji, to vreme proveo je navodno radeći u svojoj kompaniji za čišćenje, gde navodno zarađuje 2.000 evra mesečno.

Međutim, ovaj podatak možda i ne bi bio toliko čudan da Boban u svom vlasništvu nema “ferari 488 GTB”, sat koji košta 700.000 evra, ali i druge skupocene četvoročkaše.

Prema procenama javnog tužilaštva, na svom računu ima oko tri miliona evra. Sve ovo, Boban je pravdao time da potiče iz bogate porodice koja je novac stekla prodajom lopata za sneg.

Ovaj slučaj izazvao je mnogo kontroverzi jer se smatra da je kilava istraga dovela do toga da jedan “gospodar hašiša” danas praktično bude na slobodi, a njegovog advokata nazivaju izuzetno lukavim i pametnim jer se služi svim mogućim zakonskim alatima u korist svog klijenta.

Inače, austrijski mediji preneli su takođe da je ovaj slučaj nazvan “Operacija Romi”, što je izazvalo burne reakcije velikog broja organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava i manjina.

Deda Milomir iz Kanade rodnom kraju i zemljacima poklonio 7 miliona evra

Izvor: Alo

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
93 Shares
Share via
Copy link