Magazin

Stigla dojava iz Vlade Srbije: Struja za raju skuplja 30%, a za privredu čak 70%

cena struje
Foto: Printscreen

Ekonomski tigar polako gubi bitku sa realnošću, a od predizborne poruke „Mir, stabilnost, Vučić“ ostao nam je okrnjeni mir i naravno Vučić.

Možemo se praviti da ne vidimo i ne marimo za sveopšta poskupljenja, mogu mediji ulepšavati stvarnost i govoriti o statističkim greškama koje predstavljaju nekakav ekonomski napredak Srbije, ali kada građanin Srbije sa penzijom manjom od 20 hiljada ili zaposleni sa platom od 35 hiljada dinara krene u prodavnicu nakon 20-og u mesecu, nikakve ružičaste prognoze i lažna obećanja ne mogu da nadomeste krčanje creva.

Već neko vreme se najavljuje poskupljenje struje. Grčić je EPS zavio u crno i napravio štetu blizu pola milijarde evra, a svoj urnebesni mandat začiniće nam Ana Brnabić sa svojim kabinetom jer se prema poslednjim, ali još uvek ne potvrđenim informacijama bliskih Vladi Srbije, priprema poskupljenje električne energije i to u iznosu od 30 odsto za domaćinstva i 70 odsto za privredu.

Uskoro će onih 2 miliona i 200 hiljada sledbenika predsednika Srbije moći da uživaju u kolorizovanom mraku kada budu gasili svetla po kući i učili da hodaju u mraku. Ne može se Srbin prevariti, a još manje ovaj napredni, kalemljeni, koji će uvek naći neku kumovsku kombinaciju da prespoji kabl, obrne magnet ili jednostavno dobije otpis putem narodnih para.

Srbija je zemlja prilika, a svi ovi koji su u prethodnih 30 godina uzimali i otimali šta im je palo po ruku ne brinu mnogo uoči ledenog ekonomskog doba.

Šta će obična raja, svi ovi gologuzi sa iscepanim cipelama, koji štede na sapunu, kaladontu i dezodoransu kako bi državi isplatili sve, i ovako skupe namete?! Kada im deca budu dobijala otkaze jer će se poskupljenje osetno primetiti i u privredi, te u domaćim i stranim, velikim i malim, firmama, da li će i dalje da veruju u mir, u Vučića i njegovu navodnu stabilnost?

Skupljajte pare jer u more može da se gleda i preko gugla. Naravno, ako vam prethodno ne isključe struju.

Bivša zaposlena EPS: Grčiću diploma stigla u koverti

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

254 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap