Srbija Vesti

Srbija milosrdno donira 100.000$ državi Sao Tome i Prinsipe za popravku štete od poplava

brnabic sao tome i prinsipe
Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Vlada Srbije odlučila je da donira 100.000 dolara pomoći državi Sao Tome i Prinsipe za sanaciju štete od poplava, izjavila je juče (6. jul) u Beogradu premijerka Ana Brnabić.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka s premijerom države Sao Tome i Prinsipe Žoržom Bom Žezusom, Brnabić je rekla da je Vlada donela tu odluku kako bi pomogla afričkoj zemlji da se izbori sa posledicama poplava iz decembra prošle godine.

Brnabić je kazala da dve zemlje sarađuju u oblasti turizma i obrazovanja i dodala da se u Srbiji školuje pet studenata iz države Sao Tome i Prinsipe.

Ona se zahvalila rukovodstvu afričke države što je bila jedna od prvih koje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova, 2013. godine i dodala da je to „znak velikog prijateljstva“.

Žezus je izrazio nadu da će saradnja dve države biti poboljšana, pre svega u oblasti poljoprivrede, navodeći da je njegova zemlja zainteresovana za uvoz poljoprivrednih proizvoda i za izvoz kakaa, vanile i kafe u Srbiju.

Naveo je da Srbija i Sao Tome i Prinsipe treba da jačaju saradnju u oblasti turizma i ukazao da njegova ostrvska zemlja ima veliki turistički potencijal.

Brnabić je Žezusu priredila svečani doček ispred palate „Srbija“, a posle njihovog susreta u četiri oka održan je plenarni sastanak delegacija vlada dve zemlje. Žezus danas (7. jul) nastavlja posetu Srbiji sastankom sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Izvor: Beta

Bojan je poklonio 54 kg novca deci koja boluju od bolesti zbog koje je izgubio suprugu

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
98 Shares
Share via
Copy link