Magazin Svet

Ana i Danijel su brat i sestra, imaju dvoje dece i žele da se uzmu: „Hteli smo da održimo bratski odnos, ali nismo to tako osećali“

danijel i ana
Foto: Printscreen

Pošto ju je otac napustio kada je bila dete, Ana je uvek znala da ima izgubljenog brata kojeg nije poznavala. Ono što nikada nije mogla da zamisli ni u najgorim košmarima, jeste da joj brat na kraju postati emotivni partner i otac njeno dvoje dece. Naravno, zabranjeno joj je da se uda za njega.

Mama mi je rekla da nas je otac napustio da bi osnovao drugu porodicu i da je dobio još jednog sina, rekla je Ana Para iz Španije u intervjuu za El Espanol, prenosi Blic.

Tada nije znala ni njegovo ime, ni godine, jedino što je sumnjala jeste da njen srodnik živi u Granoljeru, naselju pri Barseloni, njenom rodnom gradu.

– Uvek sam bila radoznala da ga upoznam, posebno u slučaju da naletim na njega jednog dana na ulici ili negde, rekla je.

U potragu krenula kada je napunila 20 godina

Kada je napunila 20 godina i odlučila da razjasni misteriju koja ju je navela da otkrije identitet svog brata. U potragu je krenula preko Fejsbuka. Pre svega, pronašla je očev profil, jer kako je rekla, trebalo je samo potražiti prezimena koja su se pojavila u krštenici i kao rezultat toga pojavilo se ime Danijela Pare, sina njegovog oca.

Dodala sam Danijela sa drugog anonimnog profila koji nije bio moj da ne bi video prezimena ili bilo šta. Htela sam samo da prelistam i rešim pitanje. Plašila sam se da bih ispričavši mu celu priču mogla da uništim ceo njegov svet. Ipak, ne, mogla sam da izbegnem da mu kažem ko sam, priča Ana.

U to vreme, Danijel, čiji su se roditelji razveli kada je imao osam godina, živeo je sa ocem.

– Jednom su mi rekli da možda imam sestru tamo, ali moj otac mi to nikada nije rekao, to je bilo nešto što je želeo da sakrije, kaže Danijel na početku razgovora za španske medije.

– Nikada nisam želeo da je tražim, možda bih da sam bio jedinac imao tu potrebu da tražim izgubljenu sestru, otkriva taj mladić, koji po očevoj i majčinoj strani ima još tri brata.

Prvi razgovor preko društvenih mreža

Kada su im se putevi ukrstili, počeli su da započinju razgovor preko društvenih mreža.

– Otkrili smo da smo bili toliko bliski da je bilo gotovo čudo da se nismo poklopili, pošto smo oboje živeli, u to vreme, izvan Granoljera, u malom gradu koji se zove Santa Eulalija de Ronsana, kaže Ana, da bi se Danijel ubacio u razgovor otkrivši da do susreta nikada nije došlo.

Ne razmišljajući previše o tome, dva dana nakon što su počeli da razgovaraju, odlučili su da se sretnu lično i da stave tačku na toliko godina otuđenja.

– Zagrlili smo se i počeli da se smejemo. Bila je to veoma čudna situacija, otkriva Ana.

Tri godine mlađi Danijel, samo je potvrdio njene reči.

– Bilo je malo neprijatno jer nismo znali šta da kažemo, kaže Danijel, koji je imao 17 godina, tada tri godine mlađi od svoje „nove sestre”

Međutim, odmah nakon upoznavnaja, počeli su da se viđaju sa izvesnom redovnošću.

– Pokušali smo da održimo bratski odnos, ali nam je bilo teško. Imali smo vezu prijatelja koji su ostali da se viđaju i pričaju jedni drugima stvari, kaže Danijel.

Tako je bilo neko vreme, sve dok Ana nije počela da živi sama, a on, koji je radio u blizini, nije počeo da je posećuje.

– Na kraju, Dani je više vremena provodio u mom stanu nego kod kuće. Tako je bilo sve dok nismo počeli da živimo zajedno, otkrila je ona.

Konačno je upoznala oca

Rutina zajedničkog života ih je u tolikoj meri zbližila da su počeli zajedno da se zabavljaju, posećuju koncerte, dele ukuse i hobije, pa čak i jedni druge ubrajaju u društvo prijatelja.

– Trudili smo se da održimo taj bratski odnos, kakav kanoni utvrđuju, ali nismo to tako osećali… Taj bratski osećaj nije postojao. Upoznao sam devojku koja mi je rekla da mi je sestra i da ima iste ukuse kao ja i da mi je bilo super sa njom, ali nisam mogao da je svrstam u sestru, objašnjava Danijel.

Ana je upoznala Danijevu porodicu. U slučaju njihovog oca, kojeg nije videla tokom celog života, rešila je da ga upozna, „pa makar samo zbog Danija“, kaže.

– Moj otac je rekao da želi da me upozna i Dani ga je pritiskao da nas upozna. Otac mi više nije bio potreban, iako sam ga upoznala, pa sam mu je dala šansu i što je skinuo teret sa Danijevih ramena. Istina je da mi taj čovek nikada ništa nije pokazao, objasnila je Ana.

Ostatak teksta pročitajte na Blic.rs

Kako da se razumeju momak koji je tek sišao sa brda i devojka odrasla u Vojvodini?

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
27 Shares
Share via
Copy link