Magazin

Somborac odbio da ide na miting SNS, pa iz službe finansija prebačen na mesto portira

sombor-finansije-portir
Foto: N1

U Somboru je podneta još jedna tužba za mobing u javnom preduzeću zbog odbijanja zaposlenog da ide na miting Srpske napredne stranke.

U somborskoj “Čistoći”, dugogodišnji radnik finansijske službe, zbog neposlušnosti je prebačen na radno mesto portira u azilu za pse, piše N1.

Aleksandar Nikolin je u martu 2023. dobio jubilarnu nagradu za 10 godina rada, a dva meseca kasnije prvi put je odbio jedan radni nalog – jer zadatak nije bio u opisu posla inkasanta.

– Naš direktor Dragan Radojčić je nas pozvao na sastanak i izjavio je da bi bilo dobro da idemo na miting – priča Nikolin.

Radilo se o mitingu SNS-a u Beogradu 26. maja, na koji Aleksandar nije nameravao da ode.

– I onda sam ja njemu rekao: Mene su na ekskurziju vodili u osnovnoj školi – dodaje Nikolin.

Već početkom juna, Aleksandar je prebačen na radno mesto portira – u azilu za pse.

– Vi faktički imate rešetke i čujete lavež pasa, sada da li oni laju zato što su gladni, zato što neko dolazi, ili uplašeni, znači jedna totalna dubioza, psihička razumete. I naravno otišao sam kod njega u kancelariju da ga pitam zašto ovo. On je meni rekao znaš ti jako dobro zašto je to – prepričava Nikolin razgovor s direktorom.

Stvari su postale još gore, kada je odbio da potpiše dokument koji zakon ne poznaje – “papir podrške direktoru”.

Tada su iz druge smene hteli da ga prebace u noćnu smenu. Spasio ga je nalaz lekara, koji je ustanovio da je zbog mobinga Aleksandrovo zdravlje već narušeno.

Nekadašnji direktor JKP “Čistoća” Nikola Pajić objašnjava da ukidanje Aleksandrovog starog radnog mesta nije samo protiv logike, nego i mimo procedura.

– To ne može da se radi samo tako, mora neko stručan da pokaže i dokaže egzaktnim podacima da je to radno mesto nerentabilno, znači da u njemu ima više troška nego neke koristi za firmu i to mora da se uradi ozbiljno. To ne može nekom da padne na pamet, pa da tako kaže. Što je izgleda kod Aleksandra slučaj – objašnjava Pajić.

Aleksandar Nikolin je protiv direktora podneo tužbu za mobing.

– Da sam ja pogrešio na mom radnom mestu, ja bih rekao pa greška, pa u redu. Ali ja sam besprekorno radio svoj posao i vi mene zbog svoje lične sujete da kažnjavate, iživljavate se nada mnom, to nema pravo niko – istakao je Aleksandar.

SNS krenuo sa uvozom glasova za lokalne izbore, u Novom Sadu već 2.000 novih birača

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link