Balkan Vesti

Vodoinstalateri u Sofiji pronašli ostatke kralja kriptovaluta nagurane u WC šolju

0_PAY-Newsflash-HorrorBulgariaSewer-03
Foto: Newsflash

Morbidni zločin u Bugarskoj.

Raskomadano telo ubijenog mogula kriptovaluta navodno je pronađeno u glavnom gradu Bugarske Sofiji, piše Newsweek.

Posmrtne ostatke Kristijana Piva (41), koji je imao američko i bugarsko državljanstvo, pronašli su nagurane u WC-u vodoinstalateri koji su pozvani da očiste začepljeni odvod, izvestio je britanski The Mirror.

Piv je diplomirao na američkom univerzitetu i izgradio svoje bogatstvo kroz kripto ulaganja. Istražitelji veruju da je ubijen između 8. i 9. avgusta te da je mogući ubica Vesko Valkinov, kojeg je upoznao pre oko šest godina.

Izveštaji o okolnostima ubistava sadrže jezive detalje. Lokalni mediji navode da je navodni ubica ubio svoju žrtvu tegom i izrezao telo u kupatilu pre nego što je neke delove bacio u WC šolju.

Istražitelji su pronašli mesto zločina nakon što su proverili dva telefona Piva, čiji je brat prijavio nestanak 10. avgusta. Na dan kada je nestao bio je u kontaktu s Valkinovim.

Snimkom kamere utvrđeno je da je par ušao u stambenu zgradu osumnjičenog ubice 8. avgusta, a sledeći dan je Valkinov sam izašao iz zgrade.

Drugi muškarac, Konstantin Subotinov, uhapšen je i rekao je policiji da je pomogao ubici da sakrije ostale delove tela žrtve tako što ih je automobilom odvezao u sofijsku četvrt Vitoša, gde je Valkinov uhapšen.

Bugarski mediji izvestili su da je Piv pomogao Valkinovu s kripto ulaganjima, što navodi na zaključak da je ubistvo bilo motivisano novcem, piše Newsweek, a prenosi Nova.rs.

Piv je drugi kripto kralj koji je pronađen mrtav u brutalnim okolnostima u roku od mesec dana. Delovi tela Fernanda Pereza Algabe pronađeni su u crvenom kovčegu bačenom u Buenos Ajresu 23. jula nakon što je nestao pet dana ranije.

Bankarka (29) iz Novog Sada ojadila klijente za 450.000 €, novac trošila na kriptovalute

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link