Novi Sad

Aktivisti sa Šodroša: „Nadležni potpisali lažne tvrdnje, posečeno drveće za gnežđenje ptica“

sodros-1

Aktivisti novosadskog Šodroš Survajver Kampa i Građanskog pokreta Bravo! Novi Sad će pokrenuti pitanje pravne odgovornosti svih lica koja su juče, 22.03.2023. godine, u svojstvu inspektora i stručnjaka Zavoda za zaštitu životne sredine potpisali lažne tvrdnje da nije prekršen zakon prilikom seče drveća na Šodrošu i Kameničkoj adi jer nije posečeno, niti je obeleženo za seču, drveće sa dupljama za gnežđenje ptica i hibernaciju slepih miševa.

sodros-2Na ovaj način su obmanuli javnost i opravdali primenu sile nad zakonom.

Inspektori i službenici Zavoda za zaštitu prirode su šumarsko lovni inspektor Dragana Polić, Nataša Ružić iz pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine, te službenici Zavoda za saštitu prirode Alen Kiš i Ilija Miljković.

Na terenu je bio i stručnjak pokrajinskog sekretarijata za zaštitu prirode, dr Oliver Fojkar.

Lažne tvrdnje u izveštaju da se ne krši zakon o zabrani seče jer nisu uočene duplje je poslužio kao uvod današnjoj seči drveća uz veliko prisustvo policije.

sodros-3

Seča je, nakon više meseci i otpora aktivista, počela u utorak, ali je zaustavljena nakon otpora aktivista i insistiranja na tome da se krše propisi jer je seča izričito zabranjena do 1. Avgusta.

Podsetimo, danas je došlo i do sukoba aktivista i policije.

Sukob aktivista i policije na Šodrošu, nastavlja se seča stabala (VIDEO)

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

36 Shares
Share via
Copy link