Novi Sad Vesti

600 Valjevaca zaposlenih u javnim ustanovama stiglo na prinudni izlet u Novi Sad

sns valjevo
SNS ekskurzija u Novi Sad, foto: kolubarske.rs

Danas je iz Valjeva put Novog Sada na obeležavanje Dana sećanja na stradale i prognane u oružanoj akciji „Oluja“ otišlo desetak autobusa u organizaciji Srpske napredne stranke, piše portal kolubarske.rs.

Njihov izvor iz SNS kaže da je Valjevo „dobilo kvotu od 600 ljudi koliko je trebalo da obezbedi za odlazak u Novi Sad na obeležavanje Dana sećanja“.

„Pozivu“ ili, kako kaže njihov sagovornik, „nalogu“ su se u najvećem broju odazvali zaposleni u Gradskoj upravi i javnim ustanovama i preduzećima, među njima i oni koji rade na privremenim i povremenim poslovima.

Izvor Kolubarskih.rs objašnjava da je „kvotu za Valjevo odredio predsednik IO SNS Darko Glišić, a ukoliko poverenik valjevskih naprednjaka ne ispuni zadatak mora da piše obrazloženje“.

Među pristalicama Srpske napredne stranke na peronu Lastine autobuske stanice, odakle su nešto posle 14 časova otputovali u Novi Sad, bio je i gradonačelik Valjeva Lazar Gojković, koji je i poverenik Srpske napredne stranke u Valjevu.

Zbog odlaska u Novi Sad gde će večeras od 20 časova na Trgu slobode biti obeležen Dan sećanja na stradale i prognane u oružanoj akciji „Oluja“, gradonačelnik Valjeva neće otvoriti Tešnjarske večeri, što je višegodišnja tradicija.

Na pitanje Kolubarskih.rs da li će i ove godine otvoriti Tešnjarske večeri, gradonačelnik kaže: “Nije planirano da ove godine otvaram!“.

Nije odgovorio na pitanje – ko planira kada će gradonačelnik Valjeva otvoriti Tešnjarske, a kada ne i od koga ili čega to zavisi? Na pitanje da li večeras neće otvoriti valjevski letnji festival zbog toga što će u to vreme biti na Trgu slobode u Novom Sadu, po zadatku partije, gradonačelnik Lazar Gojković je odgovorio: „Ne, jedno sa drugim nema nikakve veze“.

Izvor: kolubarske.rs

NS kraljica selfija iz Skupštine slagala da je završila master, a na maturi dobila 10

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Stanovnici Valjeva su Valjevci, a ne Valjevcani! To deca u osnovnoj skoli uce, sramota! Jos se kao autor navodi redakcija?? Ima li dalje….

644 Shares
644 Shares
Share via
Copy link