Magazin Srbija

Svi noviteti na SNS listi: Kebare, Langure, mladi Lavovi Pajkići i naravno Vesić

naprednjaci
Foto: Printskirn/Instagram

Srpska napredna stranka predala je listu za parlamentarne izbore pod nazivom “Zajedno možemo sve”. Naprednjaci su zamenili slogan “za našu decu”, a došlo je i do još nekih premetačina međ naprednjačkim šegrtima.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojićić i njegov zamenik Goran Vesić su na 30. odnosno 17. mestu liste.

Interesantno je i da na listi nema udovice Olivera Ivanovića Milene Popović, ali i da se na spisku poslanika naprednjaka po prvi put pojavljuje Nataša Jovanović, dojučerašnja udarna pesnica Srpske radikalne stranke.

Neki su sa liste nestali, drugi su napredovali, a ima i onih koji su poslaničko mesto uspeli da “zarade” svojim prethodnim zalaganjem.

Svakako je zanimljivo da se na listi nalaze dva imena iz vrha gradske vlasti, za koja nije bilo mesta na beogradskoj listi koju predvodi Aleksandar Šapić. To su gradonačelnik Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Odmah iza Gorana Vesića na 18. mestu nalazi se mlada nada SNS Nevena Đurić, koja se istakla gostovanjima u emisiji “Reč na reč” na RTS, a koju je predsednik stranke Aleksandar Vučić javno pohvalio zbog energije i rečitosti.

Na listi je napredovala i poslanica Biljana Pantić Pilja koja se progurala u sam vrh i nalazi se na 27. mestu. Pokazala se na sednicama Skupštine na kojima se obračunavala sa novinarima i nazivala ih domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima.

Biljana Pantić Pilja
Foto: Printskrin

Konstanta što se tiče poslaničkog mesta, jeste i prezime Krkobabić. Milan Krkobabić i njegov sin Stefan nalaze se na 35. i 75. mestu liste.

Tu je i doktorka Nada Macura na 33. mestu, ali i ceo “udarni tim” iz prošlog saziva parlamenta, pa su na spisku i Nebojša Bakarec, Marko Atlagić, Janko Lagura, Luka Kebara, Lav Grigorije Pajkić…

Novina na listi naprednjaka za parlament je i Staša Stojanović, koja se istakla tako što je svojevremeno prekinula konferenciju omladine Narodne stranke u Novom Sadu, a naknadno se pohvalila pozivom predsednika Vučića, koji joj čestitao na hrabrosti.

Staša Stojanović
Foto:N1

 

Košarkaš Nenad Krstić nalazi se pod rednim broj šest liste koju će predvoditi Aleksandar Šapić.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

On je za Nova.rs potvrdio da je kandidat za odbornika naprednjaka, ali je naveo da ne daje izjave (na tu temu).

– Svima sam rekao da jedine izjave koje dajem vezane su za košarku – kaže on.

Na našu konstataciju da se nalazi na listi SNS i da ulazi u politiku, Krstić to negira.

– Ja sam nestranačka ličnost i nemam veze sa politikom – navodi on.

Izvor: Nova.rs

Juče je Srbija slavila Sretenje – najgori dan od dolaska Vučića na vlast

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

38 Shares
Share via
Copy link