Magazin Novi Sad

Šta se krije iza izloga zatamnjenih Vučićem koji se masovno šire Novim Sadom

sns izlog

Novosađani, sigurno ste primetili izloge oblepljene posterima Srpske Napredne stranke? Niču poput pečuraka posle kiše po celom gradu. Čak su i neki od većih i skupljih lokala dobili naprednjačke obrise. Ovo su uglavnom lokali koji su do skora stajali prazni.

Da li su to sve kancelarije SNS? Ako jesu šta će im tolike kancelarije? Šta se zapravo dešava u ovim lokalima?

O fenomenu fantomskih SNS lokala govori naš sugrađanin koji je želeo da ostane anoniman. B.K. izdaje lokal u blizini centra Novog Sada. Već par godina je imao problem s izdavanjem lokala, jer za iznajmljivanje na mesečnom nivou traži pozamašnu sumu, kao i depozit od par meseci unapred.

Nedavno ga je pozvala jedna agencija za koju vlasnik lokala nikad nije čuo, u želji da iznajmi lokal za svoju delatnost. Objasnili su mu da oni posluju putem telefona, te da će im lokal i služiti samo za telefonske pozive i da im prostor treba odmah.

Vlasnik lokala i agencija su ubrzo obavili potpisivanje ugovora i predaju ključeva, te je agencija vrlo brzo ušla u lokal. No, već sutradan vlasnika prostora je dočekalo neprijatno iznenađenje.

– Oko plaćanja nije bilo nikakvog problema, sve je teklo kao „po loju“, što se kaže. U detalje poslovanja nisam ulazio, ima sada sto i jedna takva agencija koja posluje tako što poziva klijente. Lokal koji izdajem se nalazi ispod stana u kom živim, tu sam, vidim sve, teško da mi promakne i nagoveštaj problema, tako da sam prilično opušten sa izdavanjem. Verujem ljudima, šta ću… – kaže naš sugrađanin.

Već sutradan ujutru na lokalu su osvanule boje Srpske napredne stranke. Ceo izlog je bio izlepljen reklamnim nalepnicama.

– Iznajmili su, imaju prava na to, ali je lokal i dalje moje vlasništvo. To jutro mi se usijao telefon, komšije su redom zvale da pitaju šta je to. Znaju me ljudi… Da sam znao ne bi im nikada izdao lokal, oni su znali da sam ja pristalica i član opozicione partije.

– Bio sam par puta da obiđem lokal, tamo nikad nikog nema, samo jedan sto i zjapi prazno. Njima je bitna samo reklama, jeftinije im je nego da plaćaju bilborde.

Vladajuća stranka je puna misterija, ali barem je ova razrešena. Članovi SNS su odlučili da je pametan izbor reklamiranja iznajmljanje lokala i oblepljivanje izloga reklamnim posterima. To je svakako mnogo jeftinije nego zakupiti bilborde na mesec ili dva.

Tako smo dobili još jedan neprirodan fenomen – SNS velike i zastrašujuće kutije u svim delovima grada.

Ovo nije nova ideja SNS-a. Ovakvom vrstom reklamiranja su se bavili i ranije.

Podsetimo se i ogromne reklame na ulazu u veliku salu SPENS-a i SNS-ovanje krova iznad tadašnjeg Mc Donalds-a iz 2016. godine.

Nije iznenađenje kreativnost koju pokazuju Naprednjaci u izboru reklamnih sredstava, pa su tako brendirali i žele bombone i rakiju, kao i mnoge druge proizvode.

sns kreativno reklamiranje

Zvao me klošar iz limanskog detinjstva za siguran SNS glas u Novom Sadu. Ovako je bilo…

OGLAS

182 Shares
182 Shares
Share via
Copy link