Novi Sad Vesti

Sala za daće u Veterniku pretvorena u prostorije SNS-a i ukrašena portretima Vučića i Vučevića

sala za dace sns
Foto: Pokret za preokret

Novosadski odbor Pokreta za PREOKRET (GrO PZP) poslao je saopštenje u kom navode da je Srpska napredna stranka (SNS) otvorila prošle nedelje svoje nove stranačke prostorije u okviru Kulturnog centra Mesne zajednice Veternik u prostoru u kojem su se ranije održavale daće.

– Prostor je uz pravoslavnu crkvu svetog Simeona Mirotočivog i u neposrednoj blizini mesnog groblja, a nekada ga je koristila poljoprivredna zadruga u ovom mestu. Prethodno su prostorije u potpunosti renovirane o trošku Novog Sada, a stvarna namena novih prostorija sve vreme se krila od građana Veternika i javnosti. Ovo je samo jedan od novootvorenih prostorija SNS u Novom Sadu, koji niču na svakom ćošku, poput kockarnica – piše PZP.

Iz ovog pokreta pitaju gradsku vlast “kako je deo Kulturnog centra, koji je prostor Mesne zajednice Veternik i bivše poljoprivredne zadruge postao prostor za rad Srpske napredne stranke”.

– Gradske vlasti su dužne da objasne građanima Veternika i Novog Sada po kojem pravnom osnovu je ovaj prostor ustupljen lokalnim “naprednjacima” i po kojoj ceni zakupa. Takođe su dužne da objave sva dokumenta u postupku ustupanju prostora u vlasništvu grada vladajućoj partiji kako bi se jasno videlo ko je, kad i na koji način doneo odluku o tome – zahteva GrO Pokreta za preokret.

Oni ističu da su radovi na renoviranju ovog objekta trajali nešto više od mesec dana i stanovnici najvećeg novosadskog prigradskog naselja “do poslednjeg dana nisu znali koju će namenu objekat dobiti”.

– Kolale su priče da će sala za daće dobiti bolji izgled i da će biti pristupačnija građanima jer je izgrađen i prilaz za invalide. Bilo je govora da će se tu preseliti biblioteka, ogranak gradske bibiloteke “Petar Kočić”, koja je u oronulim prostorijama, a da će sala za da će biti podignuta u porti crkve. Prava namena prostora otkrivena je tek tokom prošle nedelje kada je bivša sala za daće “izbrendirana” slikama Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića i natpisom “Zato što volim Veternik” – otkriva PZP.

GO Pokreta za preokret u Novom Sadu ističe da ustupanje prostorija Kulturnog centra, koji je u okviru kompleksa Mesne zajednice, predstavlja “uvredu svih stanovnika Veternika kojima je umesto rešavanje komunalnih problema otet prostor koji su oni do sad koristili za svoje potrebe”.

– Do naselja Veternik od Novog Sada vodi put pun rupa i nebezbedan je za saobraćaj, rekonstrukcija ulice Kralja Petra nije realizovana iako je to obećano, nije obeležena stota godišnjica ovog naselja osim jednim verskim događajem – podsećaju iz ovog Pokreta i zaključuju:

– Pokret za preokret će zbog svega pomenutog insistirati na tome da se rasvetle sve okolnosti pod kojim je ovaj prostor pretvoren u stranački štab SNS-a. Odgovorni za ovakvo raspolaganje imovinom svih građana moraće kad-tad da polože račune tim građanima i njihovom sudu.

Izvor: Moj Novi Sad

SNS jurišnik i nasilnik iz Batajnice davio dečaka i odvukao ga u napuštenu kuću (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link