Magazin

Podrška je važna: Pozovi SNS zbog posla u državnoj službi

Juče je objavljena vest da je dugogodišnja voditeljka TV Pink Snežane Dakić postavljena na mesto PR-a u Direktoratu za radijacionu i nuklearnu energiju. To je samo je jedan od primera kako se poznate ličnosti bliske vladajućim strankama imenuju na mesta u državnim institucijama, piše Nova.rs.

I neki drugi potpisnici podrške liste SNS-a za ranije izbore, poput glumaca Lidije Vukićević i Rastka Jankovića, voditelja Dejana Pantelića ili košarkaša Gorana Grbovića, našli su uhlebljenje u javnim ustanovama ili preduzećima.

Kako smo već pisali Snežana Dakić je nakon dugogodišnje televizijske karijere posao našla u Direktoratu za radijacionu i nuklearnu energiju.

Ovu informaciju ona je juče i potvrdila, a danas je objavila saopštenje u kome je navela da u Direktoratu radi kao konsultant i da je zadužena za sadržaj na portalu.

View this post on Instagram

Sport je potreban, ali treba paziti na zglobove, koji su skloni povredama i na misice, koji ponekad trose sami sebe, umesto da dobijamo na masi. Zato sto se najveci broj nas nepravilno hrani. I upravo zato, potrebni su nam pravi suplementi, koji obnavljaju misice posle napora. Ali vazno je i da zategnemo kozu, jer desava se da nam sport nije dovoljan da misic popuni taj visak koze i da nam potrosi celulit. Iskustva zena koje su pile Peptan zbog nekog preloma ili osteoporoze, pokazuju da im se smanjio celulit. A i bolje su pocrnele. To je zato sto on jaca vezivno tkivo i utice na proizvodnju kolagena. A kolagen daje kozi jedrost. Jace vezivno tkivo ide na ustrb celulita. Ujedno, zahvaljujuci tome sto ima 18 aminokiselina i bioaktivne peptide, regulise i izbacivanje tecnosti. To nam daje vitkiji izgled. Pogodan je za dijetu, jer je bogat proteinima, a gotovo bez kalorija, pa moze da zameni veceru. Preporucuje se kod vecih fizickih napora i stresnog nacina zivota, koji je obicno pracen nepravilnom ishranom. Treba se razgolititi, leto je pred vratima. Toplo preporucujem Peptan @pharmaidea kao udruzeno sredstvo protiv celulita, za misicnu masu i za zategnutiju kozu sa manje celulita. Ako narucite kod @pharmaidea mesecna doza kosta 3600 din. Budite lepi i zdravi. I cuvajte se🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️ #snezanadakic

A post shared by Snezana Dakic (@snezanadakic) on

– Tečno govorim engleski, španski, francuski i ruski, tako da mogu da obrađujem teme iz stranih izvora. Bavim se i javnim nastupom, a Direktorat okuplja puno naučnih saradnika, koji učestvuju na raznim konferencijama. Sve je počelo sa pripremom konferencije ‘Nuklearna sigurnost danas’, za koju im je bila potrebna osoba sa velikim novinarskim iskustvom oko pripreme panela i panelista, a potom i oko obrade svih tih informacija u dalji sadržaj – elektronski i štampani – navela je ona.

Slučajno ili ne, ali u državi u kojoj se građani zapošljavaju više preko partijskih knjižica, a manje zbog njihovih kvalifikacija ili veština, ne može se zanemariti činjenica da je Dakićeva jedna od poznatih ličnosti koja je potpisala podršku listi SNS-a za beogradske izbore 2018. godine, ali i kandidaturi Aleksandra Vučića za predsedničke izbore godinu dana ranije.

Podršku listi SNS-a na izborima za grad Beograd dala je i glumica Lidija Vukićević, koja je ranije bila poslanica SRS-a.

View this post on Instagram

🍀🍀🍀🍀🍀🍀💚💚💚💚

A post shared by Lidija Vukićević (@vukiceviclidija) on

Kako je potvrđeno portalu Nova.rs, ona se već nekoliko godina nalazi na funkciji člana Saveta privrednog društva Prosvetni pregled, koje je u državnom vlasništvu.

Informaciju da je Vukićevićeva članica Saveta tog preduzeća potvrdio je i predsednik Saveta Dejan Savić, a ona na pozive i poruke novinara nije odgovarala.

Još jedan potpisnik liste SNS na beogradskim izborima, bar prema pisanju medija, je voditelj Dejan Pantelić.

On je takođe podržao kandidaturu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima 2017. godine, a nekoliko meseci kasnije postao je član Upravnog odbora Nacionalne službe za zapošljavanje, gde mesečno prima oko 41.000 dinara.

Pantelić u izjavi za portal Nova.rs navodi da podrška Vučiću na predsedničkim izborima nema nikakve veze sa njegovim postavljenjem na mesto člana UO Nacionalne službe za zapošljavanje.

– Na tu poziciju me je predložila Vlada Srbije, zato što sam normalan građanin i državljanin ove zemlje – kaže Pantelić.

Kako dodaje, još dve funkcije obavlja volonterski – član je Radne grupe za prevenciju i lečenje dijabetesa i Nadzornog odbora budžetskog fonda za lečenje obolenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno izlečiti u Srbiji, a u njegovoj imovinskoj karti piše da je od aprila do juna 2018. godine radio posao medijskog savetovanja u Vladi Srbije za 150.000 mesečno.

SNS već dugo podržava još jedan glumac – Rastko Janković, koji je već godinama pomoćnik direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

rastko-jankovic

U imovinskoj karti Jankovića navodi se da je njegova mesečna zarada 119.200 dinara.

Janković se u međuvremenu učlanio u Srpsku naprednu stranku i postao član Glavnog odbora te partije.

Među onima koji su podršku naprednjacima dobro naplatili je i čuveni košarkaš i bivši reprezentativac Goran Grbović.

goran-grbovic

On je pre dve godine postavljen za direktora Beogradske arene, gde mesečno zarađuje 105.000 dinara, a prethodno je bio kandidat za odbornika SNS na beogradskim izborima.

U izjavi za “Blic” tada je izjavio da je sam inicirao razgovor kod Aleksandra Vučića.

– Načuo sam da će SNS imati listu nestranačkih kandidata, pozvao sam ga i rekao mu da sam spreman da dam maksimalnu podršku. Pričao sam s njim i on mi je rekao: ‘Ako budeš hteo, bićeš na listi’” – naveo je on.

I brojne druge javne ličnosti koje su podržale na izborima Aleksandra Vučića i SNS našle su svoje mesto u raznim državnim institucijama, ali u okviru svojih profesija.

Sportisti su postavljeni na funkcije u Ministarstvu sporta i omladine, a glumci i umetnici u pozorištima i drugim kulturnim ustanovama.

Prosečna plata od 900 €, više novca privatnicima: Šta je Vučić obećao na drugom onlajn mitingu?

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
276 Shares
276 Shares
Share via
Copy link