Lifestyle Magazin

Voditeljka Snežana Dakić sada radi u Direktoratu za radijacionu i nuklearnu energiju

Voditeljka Snežana Dakić je nakon dugogodišnje televizijske karijere promenila profesiju, te je postala PR u Direktoratu za radijacionu i nuklearnu energiju, objavio je portal “Nova.rs”.

Ona je juče za Nova.rs ovu informaciju i potvrdila, a sada se oglasila opširnim saopštenjem u kome je objasnila kako je došlo do toga da voditeljka lajfstajl emisije postane PR i konsultant za sajt Direktorata za radijacionu i nuklearnu energiju.

– U Direktoratu ‘Srbatom’ sam zadužena za sadržaj na sajtu i portalu. Tečno govorim engleski, španski, francuski i ruski, tako da mogu da obrađujem teme iz stranih izvora. Bavim se i javnim nastupom, a Direktorat okuplja puno naučnih saradnika, koji učestvuju na raznim konferencijama. Sve je počelo sa pripremom konferencije “Nuklearna sigurnost danas”, za koju im je bila potrebna osoba sa velikim novinarskim iskustvom oko pripreme panela i panelista, a potom i oko obrade svih tih informacija u dalji sadržaj – elektronski i štampani – kaže Snežana i dodaje:

View this post on Instagram

Suvise fina Cesto mi se u poslu, narocito poslednjih 12, 13 godina, desavalo da mi kazu: “ti si mnogo fina’ u smislu zamerke. Nije dobro biti fin, publika voli grube, proste, grabljive, nametljive. A i zaposleni, kad si urednik hoce bic i batinu., inace te lazu i mazu. Ako ti ne manipulises njih, oni ce tebe. A bilo je i primedbi tipa: “ti si mnogo pametna”, opet u smislu viska kvalifikacije. Cak sam pre 2 g na jednom poslu proglasena za “suvise fensi!” Pazi ovo, u vreme kad se svvi ubise da pokazu koliko su moderni i u trendu: od izgleda do zdravih navika. A jel’ moze covek prosto da bude profesionalac? Nije lako raditi javni posao, kad su tvoje vrline postale smetnja, proglasene za mane. Pogledajte i instagram: banalno je najlajkovanije! A najvaznije je ne poverovati da si los i neadekvatan, zato sto se javni diskurs slomio i pretvorio u spin i lazne vesti, da bi se publika manipulisala. Nije neka uteha, ali stvarno je “nebitno proglaseno za bitno”, sto kaze Noam Comski kad objasnjava medijsku manipulaciju. Puno puta u zivotu covek mora opet da potrazi i da pronadje sebe. To nije lako, ali je neminovno. I moguce je. Nije nemoguce. Morate, bas zato sto je nebitno stvarno nebitno, a lose je stvarno lose, bez obzira na to sta vam neko kaze. I ulizica je uvek ulizica, a ljiga je uvek ljiga. I nekad i sad. #snezanadakic #television #pravevrednosti #stajestvarnovazno

A post shared by Snezana Dakic (@snezanadakic) on

– Učestvovala sam na više hiljada konferencija kod nas i u inostranstvu. Moj angazman na “Ženskoj TV” je upravo bio istekao, bila sam slobodna, trebao mi je posao, a i odgovarala mi je promena. Tekstovi koje pišem uglavnom se bave primenom nuklearne tehnologije u medicini, privredi, poljoprivredi, nauci i svakodnevnom životu. A tu su i istine i zablude o raznim vrstama zračenja, pa i jonizujućem – kaže Dakićeva i ističe kako je zanimljivo raditi s obrazovanim ljudima.

To što je Soraja dobila roleks sat od 65.000€, ne znači da si ti bezvredni goljo

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
1.5K Share
1.5K Share
Share via
Copy link